55 души от Одеса пътуват с автобус за Приморско. Това каза в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Антон Киссе, депутат от Върховната рада и председател на Асоциацията на българите в Украйна. Той допълни, че днес пристига още един автобус към Великотърновско от Запорожие, който е пътувал към 34 часа.

"Чакаме да дадат зелен коридор към Мелитопол, към Бердянск и селата в този район. Най-голямата катастрофа е в Мариупол, където не могат да се договорят, защото там хората нямат храна, големи проблеми. Това е най-голямата катастрофа в Мариупол“, заяви Антон Киссе.

Той посочи, че от снощи е в Одеса, сутринта е бил на сборния пункт, където се събират хората, за да види каква е организацията. "Видях се с хората – те са деца всичките, децата са повече от възрастните, жени. С голяма надежда, че ще избягат по-далече от това напрежение, което има в Одеса. Спокойно. Знаете ли, такава тишина е, че създава дискомфорт тази тишина“, каза Антон Киссе. По думите му е имало големи битки и в Николаев. По 340 души, жени и деца, ги транспортират в Западна Украйна.

Евелина БРАНИМИРОВА