Тази година сме подготвили много и много интересни зони за всички фенове на всякаква популярна култура, било то аниме, манга, гейминг, холивудски филми и сериали. Това каза Ани Иванова – един от създателите и организаторите на Aniventure Comic Con, в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Събитието ще се проведе в четири тематични зали в "Интер Експо център“. "На главната сцена в Зала 1 ще се случват всички конкурси и срещи с гости. Там е най-голямата атракция на събитието – косплей конкурсът. Хора, облечени като комикс герои, ще се състезават за награди, включително пътуване до Япония за двама. Там ще е и нашият конкурс за кей-поп танци. Там ще са панелите с Мария Бакалова и срещите с холивудските звезди“, разказа Иванова.

На по-малките сцени ще има срещи с комикс художници, Q&A сесии, срещи с българските звезди.

"Всяка година се стараем да имаме холивудски звезди, които се срещат с нашите фенове. За много от хората и за мен най-вълнуващ е Дан Фоглър, който е един от главните персонажи във филма "Фантастични животни“. Имаме още актьори, които са играли в "Тор“, в други "Марвел“ филми. Имаме един много интересен актьор, който участва в новата продукция на Netflix по анимето "One Piece“, което е много нашумяло в момента“, разказа Ани Иванова.

Освен актьорите, феновете ще могат да се срещнат и с художници и автори. "Най-известният от тях е Кевин Андерсън, който е автор на голяма част от романите, историите и сценариите, свързани с франчайзите "Star Wars“ и "Дюн“. Ще имаме и български представители на популярните комикси, като Неда Малчева и Тони Патето. Ще имаме срещи и с български инфлуенсъри, звезди. Мария Бакалова ще има специален пенел“, допълни Иванова.

На Aniventure Comic Con ще има специална зона, посветена на играта "Baldur's Gate“. "В България стана известна с това, че български композитор спечели "Бафта“ за музиката към играта. Той за съжаления няма да успее да присъства, но един от актьорите, които участват в разработването на персонажите, ще бъде при нас, както и две от певиците, които участват в саундтрака. Те са българки и са много добри“, допълни Ани Иванова.

Учени от ЦЕРН пък ще представят интересни теми, свързващи науката с поп културата.