Андрей Вълчев, който е член на Надзорния съвет на ЕСО АД, изпрати официалната си позиция до "Фокус". Поводът е това, че в петък Делян Пеевски показа списък с назначения в енергетиката, в който се съдържа името на Вълчев.

По думите на председателя на ПГ на ДПС става въпрос за хора, кадрувани от секретаря по вътрешна политика на президента Николай Копринков. 

"Г-н Пеевски, включването на моето име в списък, който някой някъде развява с твърдения, които могат да бъдат окачествени само и единствено като клеветническо, подло, нечестно и обидно. Точно Вие с "хвърчащ лист" да правите в сградата на Народното събрание такива внушения, да обвързвате името ми с "касиери в енергетиката", докато водите своите политически борби, без да зачитате, в този случай, истината, според мен, може да се окачестви само като израз на политическа посредственост и безпомощност", заявява Вълчев в позицията си.

В писмото си Вълчев уточнява, че е назначен за член на Надзорния съвет на "Електроенергийния системен оператор" АД след спечелен конкурс. Като отбелязва, че процедурата е протекла прозрачно и публично.