Какви са последствията от икономическата и политическа криза върху гражданското единство? Как примерът от историята може да обедини обществената енергия, за да преодолеем разделението и отчуждението? Темата коментира Борис Вардев, политически анализатор, читалищен деец и общественик, в студиото на NOVA NEWS.

"Всяко едно поколение живее в неговото си време. Ние живеем във време на една истерия, в която да правиш разделителни червени линии, е нещо важно. Това е ключово. Тези, които казват, че искат да се обединим, са опортюнисти, които не са с всичкия си", каза Вардев.

По думите му и днес има моменти, в които българите се обединяват и правят "всичко за държавата ни". "Крайна присъда е хубава за прокламация и за статуси в социалните мрежи. Една държава с народ, който има възпротивителни сили, но умее да се обедини в трудни времена, той наистина съществува", добави той.

Животът на хората не е само политика - ежедневните трудности. Днешното съединение е това, което ни кара да се събираме при трудности", смята Вардев.