Трябва да се започне отсега с мерки за подпомагане на домакинствата, защото иначе ще се окажем в изключително трудна зима, а българските граждани не заслужават да плащат цената на некадърното управление в последните няколко месеца. Това коментира Александър Сиди от ВМРО в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"Затова излязохме с позиция – вместо да се събират в мола някакви хора и да разказват приказка за светлото бъдеще, да започнат с реални действия, алтернатива за всички български семейства, които наистина няма да могат да посрещнат елементарните си нужди за отопление в следващите месеци, ако нещата продължават по този начин. А те не виждам как могат да се променят, при положение, че правителството направи серия от грешни ходове още в началото на лятото, с което изтърва от контрол цената на тока и тя тръгна нагоре“, посочи Александър Сиди.

По думите му, неразбираемо е как една политическа формация, която е твърдо против Истанбулската конвенция и твърдо против Зелената сделка, твърдо за твърдата ни позиция по отношение на Македония, как точно ще седне на масата на разговорите – и седна на масата на разговорите, с една друга формация, която е пък твърдо в обратната посока, смята Александър Сиди.

"Това са две несъвместими политически сили и аз не предвиждам стабилно управление, защото ние сме виждали, когато несъвместимости се съберат, за да правят нещо. Интересно ми е каква е цената на този исторически компромис, кой точно натиска и настоява да има редовно правителство, и то на всяка цена, защото това е на всяка цена категорично“, допълни той.

Евелина БРАНИМИРОВА

Пълния текст на интервюто четете в раздел "Мнение"