На днешната дата 07.06.2024 г. Информационна агенция "Фокус" отбелязва своя 24-ти рожден ден. Това е първата частна информационна агенция в България.

Основана е от Красимир Узунов през юни 2000 г. От август 2022 г. е собственост на "Медия груп 24“, чийто управител и собственик е Кирил Налджиев.

Агенция "Фокус" винаги е била важен партньор на медиите, но и на обществото. През всичките тези години “Фокус" остана докрай вярна на принципите за бързина, точност, коректност, достоверност и внимание. В бързо променящия се свят на съвременните медии новините на Агенция “Фокус" винаги имат водещо място за всичко, което се случва в момента на събитието навсякъде в България, на Балканите, в Европа и по света. 

Зад всеки един час от тези 24 години стои непрекъснатият труд на десетки редактори, репортери, кореспонденти, информации от хилядите наши читатели и слушатели в България и по света.

Благодарим ви най-вече на вас - нашите верни читатели и най-големи критици. Ще продължаваме да работим в името на чистата и качествена журналистика.