Граждани алармират за проблем с тегленето и плащането с карта на ДСК, предаде репортер на "Фокус". По думите им от няколко дни има проблем с банковите карти и отчита два пъти едно и също плащане.

"В неделя заредих на Тулово колата, платих с карта и сега поглеждам - взело ми е двойно. Някой има ли идея какво се е случило и какво мога да направя", пита уплашена гражданка. В отговор на това се намесиха няколко човека, които обясниха, че и на тях им се е случило през уикенда.

"Направете си оспорване на плащанията. Трябва да ви остане само едно за датата и да не може търговеца да ги вземе повече пъти. Всеки в своята банка", "Има двойно осчетоводяване от последните 4 дни. Ще бъдат върнати парите - сега излязох от банката", "До края на работният ден всички дублирани суми ще бъдат възстановени!", " Има някакъв проблем явно с ДСК. И при мен има дублирано плащане като съм теглил вчера от банкомат", Отидете в банката и там ще ви обяснят и съдействат за възстановяване на сумата. Може и служебно да се възстановят, като банката пуска искане, което отнема повече време. Другият вариант е да се отиде на място и да се свържете с тяхното счетоводство. Преди години при мен се получи същото при плащане за издаване на документи и служебно ми ги възстанови банката. Банката и в двата случая е решението" - съветват други граждани.