Разминаване с коалиционните партньори в момента няма и сме на ниво последни редакционни коментари. Това каза Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната" в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Той добави, че се очаква до края на деня да има финален текст за одобрение от различните партии.

Приоритетите, които партията залага като основни и ще бъдат насоката на работата на бъдещия кабинет са следните:

"Основните приоритети са спиране на корупцията на всички нива, една балансирана политика в социалната сфера, подобряване на образованието, подобряване на инфраструктурата, една много балансирана политика и в сферата на финансите. Това са основни първи стъпки и разбира се дигитализация на цялата държавна администрация.“, каза Асен Василев.

По думите на Асен Василев част от технологията за извършване на всички тези приоритети ще зависи от конкретните министри. Съпредседателят на "Продължаваме промяната“ каза, че в коалиционното споразумение има предвидени механизми, за да бъде избегната феодализацията на министерствата – тоест всеки коалиционен партньор да вземе под аренда парче власт. Според него ресорната парламентарна комисия ще бъде ръководена от председател, който няма да бъде от излъчилия министър коалиционен партньор. Освен това ключови назначения в държавните предприятия, в агенции и т.н. ще минават през предварително съгласуване и гласуване в Министерския съвет. Запазва се и идеята във всяко министерство да има представител на мандатоносителя – "Продължаваме промяната“, а в ръководените от него министерства ще има представители на останалите коалиционни партньори, като така ще се получи взаимна видимост и контрол между партньорите без това да спира оперативната работа между партньорите уточни Асен Василев.