Преговорите между настоящия държавен глава на САЩ Джо Байдън и руския президент Владимир Путин са като футболен мач между ученици и професионалисти, каза бившият лидер на Белия дом Доналд Тръмп в интервю за Newsmax.

Коментирайки предстоящата виртуална среща между лидерите на двете световни суперсили, бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призна, че не е оптимист за изхода от преговорите.

Newsmax напомня на читателите, че настоящият ръководител на Белия дом "иска да окаже натиск върху Путин“ за засиленото военно присъствие на границата с Украйна, а руският лидер "иска да окаже натиск върху света, за да попречи на Украйна да се присъедини към НАТО "

"Сега виждам, че Байдън ще говори с Путин и това е неравностойно състезание. Това би било неравностойно състезание и в най-добрите времена. Това не е честна сделка за страната ни“.

"Все едно "Ню Ингланд Пейтриътс“ (отбор по американски футбол) да играят с вашия гимназиален тим. Това имаме сега“, подчерта Тръмп. Той не пропусна да коментира, че Байдън е дошъл на власт чрез "кражба“ на изборна победа и че това е станало източник на проблеми за Америка.

Тръмп също така се възползва от възможността да припомни собствената си "твърда“ политика спрямо Русия: "Никога не сме имали проблеми. Никой не е бил по-твърд с Русия от мен, въпреки факта, че харесвам Путин, имах много добри отношения с него. Но аз спрях газопровода ("Северен поток 2“)... Наложих санкции срещу тях и спрях газопровода в цяла Европа. Никой не би могъл да постигне повече. Освен ужасите на войната, никой не би могъл да направи повече“.

Превод и редакция: Тереза Герова