През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, малко по-ниски в котловините от Югозападна България. Утре над България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северните склонове на планините - временно силен югозападен вятър, и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 9° и 14°. Привечер и през нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се увеличава, но все още ще е почти без валежи.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.



По Черноморието ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от юг-югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0.

През следващите дни времето ще остане доста динамично, с чести валежи и промени в температурите. В петък увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Вятърът от югозапад в Източна България и в Предбалкана ще се усили още и температурите ще са високи за началото на декември: сутрешните там ще надхвърлят 10°, а дневните в източната половина от страната ще достигат 16°-17°. След обяд в Северозападна България вятърът ще се смени със северозападен и ще започне бързо и рязко понижение на температурите. През нощта срещу събота с умерен север-северозападен, а в събота със север-североизточен вятър, застудяването ще обхване по-голямата част от страната. Ще има валежи от дъжд, във високите котловинни полета в Западна и на много места в Северна България дъждът ще премине в сняг; има повишена вероятност за образуване на снежна покривка в планинските райони. До вечерта вятърът ще отслабне, в източните райони ще се задържи от североизток, валежите ще спрат, от запад и облачността ще се разкъса. В неделя сутринта отново ще е доста студено. През деня вятърът ще придобие южна компонента и дневните температури слабо ще се повишат. Облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна, но само на отделни места ще превали дъжд.