Втори тур на частични избори в 2 общини и 4 кметства

10 Октомври 2021 | 10:49 | 0
Втори тур на частични избори в 2 общини и 4 кметства
Снимка: Информационна агенция "Фокус"

В 2 общини и 4 кметства се провежда втори тур на частичните местни избори. Първи тур се проведе миналата седмица в 2 общини и 12 кметства, като 8 населени места избраха кмет на първи тур, а днес се провеждат балотажи на 6 места. Изборният ден започна в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.Агенция „Фокус“
19,33% е избирателната активност в община Стражица към 12.30 часа

19,33% е избирателната активност в община Стражица към 12.30 часа. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Стражица. Гласували са 2083 от общо 10 777 имащи право на глас.
Машините за гласуване работят без проблем.
Няма подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
28,11% е избирателната активност в кметство Церово към 12.30 часа

28,11% е избирателната активност в кметство Церово към 12.30 часа. Това съобщиха от ОИК - Благоевград. Гласували са 167 от общо 594 имащи право на глас.
Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
27,29% е избирателната активност в кметство Аспарухово към 12.30 часа

27,29% е избирателната активност в кметство Аспарухово към 12.30 часа. Това съобщиха от ОИК - Левски. Гласували са 140 от общо 513 имащи право на глас.
Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
16,34% е избирателната активност в община Калояново към 12.30 часа

16,34% е избирателната активност в община Калояново към 12.30 часа. Това съобщиха от ОИК - Калояново. Гласували са 1500 от общо 9182 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
25,59% е избирателната активност в кметство Копринка към 12.30 часа

25,59% е избирателната активност в кметство Копринка към 12.30 часа. Това съобщиха от ОИК - Казанлък. Гласували са 563 от общо 2200 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
19,56% е избирателната активност в кметство Арчар към 12.30 часа

19,56% е избирателната активност в кметство Арчар към 12.30 часа. Това съобщиха от ОИК - Димово. Гласували са 417 от общо 2132 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
8,42% е избирателната активност в кметство Церово към 10.00 часа

8,42% е избирателната активност в кметство Церово към 10.00 часа. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Благоевград. Гласували са 50 души от общо 597 имащи право на глас. Няма подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
9,75% е избирателната активност в кметство Аспарухово към 10.00 часа

9,75% е избирателната активност в кметство Аспарухово към 10.00 часа. Това съобщиха от ОИК - Левски. Гласували са 50 души от общо 513 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
9,21% е избирателната активност в община Стражица към 10.00 часа

9,21% е избирателната активност в община Стражица към 10.00 часа. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Стражица. Гласували са 993 от общо 10 777 имащи право на глас. Няма подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.
В Общинска избирателна комисия - Стражица е постъпило заявление от упълномощен представител на политическа партия с предложение за промяна в състава на СИК в община Стражица. След проверка на подаденото заявление, Общинска избирателна комисия е установила, че са на лице изискванията на чл. 95 и чл. 96 от Изборния кодекс и е освободила Румен Желев, като зам.- председател на СИК в секцията в с. Камен. Назначен е Константин Петров като зам.-председател на СИК в секцията в с. Камен. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от неговото обявяване пред ЦИК.


Агенция „Фокус“
5,60% е избирателната активност в община Калояново към 10.00 часа

5,60% е избирателната активност в община Калояново към 10.00 часа. Това съобщиха от ОИК - Калояново. Гласували са 514 души от общо 9181 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.
Към 07.30 часа в ОИК - Калояново е постъпи сигнал от председателя на СИК в село Житница, за неявил се назначен член на секционната избирателна комисия. Поради липса на предоставени резервни членове от съответната партия или коалиция, която е предложила неявилия се член, както и поради не представени нови предложения, секционната избирателна комисия ще работи в намален състав, като е спазено изискването за наличие на кворум за работа. Общинската избирателна комисия - Калояново е решила да освободи неявилия се член на комисията в Житница - Пламен Радулски. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок от неговото обявяване пред ЦИК.


Агенция „Фокус“
4,92% е избирателната активност в кметство Арчар към 10.00 часа

4,92% е избирателната активност в кметство Арчар към 10.00 часа. Това съобщиха от ОИК - Димово. Гласували са 105 души от общо 2132 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
8,73% е избирателната активност в кметство Копринка към 10.00 часа

8,73% е избирателната активност в кметство Копринка към 10.00 часа. Това съобщиха от ОИК - Казанлък. Гласували са 192 души от общо 2200 имащи право на глас. Няма данни за подадени сигнали за нередности и нарушения до този момент.


Агенция „Фокус“
Навреме и без затруднения е започнал изборният ден в кметство Копринка

Навреме и без затруднения е започнал изборният ден в кметство Копринка. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Казанлък. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
Без проблеми е започнал изборният ден в кметство Аспарухово

Без проблеми е започнал изборният ден в кметство Аспарухово. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Левски. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
Нормално е започнал изборният ден в кметство Арчар

Нормално е започнал изборният ден в кметство Арчар. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Димово. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
Навреме и без затруднения е започнал изборният ден в кметство Церово

Нормално е започнал изборният ден в кметство Церово. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Благоевград. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
Без затруднения е започнал изборният ден в община Калояново

Без затруднения е започнал изборният ден в община Калояново. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Калояново. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
Нормално е започнал изборният ден в община Стражица

Нормално е започнал изборният ден в община Стражица. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК - Стражица. Всички членове на избирателните секции са дошли навреме. Изборният ден е започнал точно в 7.00 часа. Засега няма подадени сигнали за нередности и нарушения.


Агенция „Фокус“
В 2 общини и 4 кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори

В 2 общини и 4 кметства ще се състои втори тур на частичните местни избори. Изборите са насрочени с укази на президента Румен Радев. Първи тур се проведе миналата седмица в 2 общини и 12 кметства, като 8 населени места избраха кмет на първи тур, а днес ще се проведат балотажи в 6 населени места. Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.
В община Стражица ще се проведе балотаж между Йордан Цонев и Георги Бянов. В изборите участваха още Светлозар Димитров от ПП „Има такъв народ“ и Илиян Маринов от „БСП за България“.
На територията на общината са разкрити 24 секции. В 15 секционни избирателни комисии ще се гласува машинно, а в 9 с хартиени бюлетини.
Калояново е другата община, в която ще се състои втори тур на изборите. Пламен Николов от НФСБ и Виктория Михайлова от местна коалиция ГЕРБ – СДС ще се явят на втори тур за кмет на Община Калояново. На територията на общината бяха разкрити 20 секции. В 13 секции избирателите ще упражнят правото си на глас машинно, а в 7 от секциите ще се гласува само с хартиени бюлетини.
В област Благоевград в село Церово ще има балотаж между Иван Саков от ГЕРБ и независимият кандидат Искра Христова.
Област Видин: В село Арчар, община Димово на втори тур на изборите ще се явят Веселина Данаилова, издигната от МК ,,Новото време“, и Георги Стоянов, издигнат от ПП ,,Движение България на гражданите“.
В област Плевен балотаж ще има в кметство Аспарухово, община Левски. Той ще е между Милен Милев от АБВ и независимият кандидат Ирен Игнатов.
Област Стара Загора: В казанлъшкото село кметство Копринка ще се проведе втори тур на частичния местен вот за кмет на кметство. На балотаж ще се явят Зина Трифонова от ПП ГЕРБ и Кенан Саид от ДПС.

Принтирай    Оразмери текст   + -