Премиерът на инспекции

13 Октомври 2020 | 13:12 | 0
Премиерът на инспекции
Снимка: Фейсбук профил на премиера Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекции из страната. Той посети строителната площадка, на която ще бъде изграден Седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, като отбеляза, че оценката за въздействие на околната среда вече е готова и проектът може да продължи, като ще бъде реализиран по технология, която е коренно различна от досегашната. Министър-председателят подчерта, че никой не може да го обвинява, че парите за пенсионерите, децата и бизнеса са предизборни харчове, като отбеляза, че те се отпускат в помощ за справяне с последиците от COVID-19. Борисов продължи инспекциите си с посещение на пътя Ботевград-Мездра, като там изрази надежда работата да завърши до 15 ноември и движението да бъде пуснато. По време на първата инспекция министърът на финансите Кирил Ананиев посочи, че от догодина минималната пенсия ще стане 300 лв. По-късно Бойко Борисов посети и Ботевград, където беше посрещнат Иван Гавалюгов, който му даде информация за инфраструктурните проекти на територията на общината.

Агенция "Фокус"
Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Ботевград

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Ботевград, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“
Там той беше посрещнат Иван Гавалюгов, който му даде информация за инфраструктурните проекти на територията на общината.
С премиера е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Агенция "Фокус"
Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на пътя Ботевград-Мездра

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на пътя Ботевград-Мездра, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.
Борисов изрази надежда движението да бъде пуснато до 15 ноември.
"Ако е било лесно, Петя, щяха другите да са го направили. Затова нашето работно място е по строежите, по реакторите. И да хвърлят храната по улиците, вместо да отидат да кажат ето това пале яйца е за Бойко и Петя, другото пале с яйца. Хвърлят храна, как се произвежда едно яйце, как се гледат кокошки и как се сваля планината", посочи министър-председателят.
Той беше придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и с министъра на финансите Кирил Ананиев.

Агенция "Фокус"
Премиерът Бойко Борисов: Никой не може да ме обвини в предизборно харчене

Никой не може да ме обвини в предизборно харчене. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция на строителната площадка на 7-ми блок на централата, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.
Той посочи, че всички средства се дават в помощ на хората и бизнеса заради пандемията от COVID-19 и допълни, че в последните 11 години всяко правителство на ГЕРБ и финансовите министри са държали бюджетът на страната да е на излишък.
„Предвиждаме 10 % увеличение на доходите така, както през всичките години. 360 милиона за учителите, за да завършим това, което сме обещали. За хората на първа линия – увеличихме“, добави министър-председателят.
Борисов съобщи, че на утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването и на още 16 000 компютри за училищата. „За да имат готовност, допълнително, за да могат да се поемат първите нужди, ако някъде е необходимо. После са 70 000 компютри, но те са по европейската програма. Вчера с Ангелов говорихме и за още 5 милиона за това лекарство, което казват, че помага, не лекува, но най-много помага - "Ремдесивир", още 5 милиона ще дадем, да се изкупят и да са пълни складовете“, посочи премиерът.

Агенция "Фокус"
Премиерът Бойко Борисов: Ще направим 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технология, която е коренно различна от досегашната

Ще направим 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технология, която е коренно различна от досегашната. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция на строителната площадка на 7-ми блок на централата, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.
Той е придружен от министъра на финансите Кирил Ананиев, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.
„Не трябва да мислим само за ТЕЦ-овете и миньорите, а и за работещите в АЕЦ „Козлодуй“, от февруари месец, вече имаме оценка за въздействие на околната среда, ще направим 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ по технология, която е коренно различна от сегашната, 100 % диверсификация така, както направихме с газта“, допълни министър-председателят.
„Разработваме система за малки модулни централи, които още не са лицензирани в ЕС, но се работи по тях, но това ще е някъде 2027 година живот и здраве. Към момента стартираме, и на Министерски съвет ще вземем решение, за да може хората в Козлодуй, в централата, специалистите, всичко, което имаме като изграден капацитет, да продължи да работи“, каза още Бойко Борисов.


Агенция "Фокус"
Министър Кирил Ананиев: Минималната пенсия ще се вдигне от 250 на 300 лв.

Минималната пенсия ще се вдигне от 250 на 300 лв. Това каза министърът на финансите Кирил Ананиев, който е на инспекция с премиера Бойко Борисов, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“.
„За хората, които получават между 300 и 369 лв., това е линията на бедността, ще се увеличат с 10 %. За останалите, които взимат над 369 лв. – с 5 %. Максималната пенсия ще се увеличи на 1 440 лв. ,без да вдигаме максималния осигурителен доход. Всичко трябва да бъде балансирано и да има етапи на развитие“, допълни той.
С тях са още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Принтирай    Оразмери текст   + -