Задържани в ГДБОП

26 Юни 2020 | 12:46 | 0
Задържани в ГДБОП
Снимка: АФП

Задържан е началникът на Отдела за наркотрафик и разпространение на наркотици в ГДБОП. Отделно са задържани началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР. Към момента те са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Това стана ясно на брифинг на Прокуратурата и МВР. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че е разпоредил по най-бързия начин да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП.

Агенция "Фокус"
Заместник-главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП са освободени от длъжност

Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов са подали заявления за напускане. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.

Агенция "Фокус"
Министър Младен Маринов докладва на премиера за проведената акция, Бойко Борисов поиска оставките на зам.-главния секретар на МВР и на директора на ГДБОП

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Министър Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.
„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов. В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов поиска оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.
По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците. „В момента продължават процесуално следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи. Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение.

Агенция "Фокус"
Министър Младен Маринов: Разпоредих по най-бързия начин да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП

Разпоредих по най-бързия начин да се направи цялостен анализ на дейността на ГДБОП и основно на дейността по противодействие на трафика, производството и разпространението на наркотици. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Мога да обсъдя с премиера и да вземем информирано и правилно решение за промени в структурата и кадровия състав така, че да изчистим името на дирекцията и всички служители, които работят съвестно“, допълни той.
Теодора ПАВЛОВА

Агенция "Фокус"
Главният прокурор Иван Гешев: Задържан е началникът на Отдела за наркотрафик и разпространение на наркотици в ГДБОП

Задържан е началникът на Отдела за наркотрафик и разпространение на наркотици в ГДБОП след получен подкуп. Това каза главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Министерство на вътрешните работи, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Отделно е задържан и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР. Към момента те са задържани за 24 часа по Закона за МВР“, посочи Гешев.
По думите му действията са започнали след 17.00 часа вчера, а към момента продължават претърсвания на обекти и жилища. „Предмет на разследването е дейност на организирана престъпна група, която е била чадър за дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на България“, допълни главният прокурор.
По думите му Прокуратурата и МВР ще продължат да бъдат безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения и престъпления, независимо от кого са извършени те.
„Не правим разлика на база на това кой нарушава закона и от коя институция е“, отбеляза главният прокурор.
Иван Гешев допълни, че какви промени ще бъдат извършени в ГДБОП е от компетентността на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. „Сигурен съм, че те ще извършат обективен анализ на база на констатираните от нас обстоятелства, които са много меко казано притеснителни и да не кажа срамни“, допълни той.
Теодора ПАВЛОВА

Агенция "Фокус"
Главният прокурор Иван Гешев и министър Младен Маринов ще направят изявления във връзка с реализация на Специализираната прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“

Главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления във връзка с реализация на Специализираната прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Брифингът ще се проведе от 11.00 часа във фоайето на МВР на ул. „6-ти септември” №29. Достъпът до помещението ще се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки.

Принтирай    Оразмери текст   + -