Великият понеделник на завръщането

2 Май 2016 | 15:27 | 0
Великият понеделник на завръщането
Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Стотици хиляди автомобили избраха да се приберат през последния почивен ден на Великденските празниците. Това предизвика натоварен трафик и големи задръствания в редица райони на страната.Въпреки натоварването по магистралите автомобилите се предвиждаха бързо. Проблеми останаха участъците на входовете и изходите на автомагистралите. Най-проблемен се оказа участъкът на главен път Е-79 от Сандански до входа на Благоевград. Допълнителни задръствания причини верижна катастрофа при с. Железница между три автомобила; сливането на двата пътя от Гърция и Банско. Почти през целия ден движението в споменатия участък се извършваше в колона, доста често и в двете посоки, заради връщащите се автомобили към Македония и Гърция.

Агенция „Фокус”
Благоевград: Натоварено, но без сериозни задръствания остава движението по автомагистрала "Струма", главен път Е-79 и второкласен път 19

Благоевград. Натоварено, но без сериозни задръствания остава движението по основните пътни артерии в Благоевградска област каквито са автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път 19. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. По думите му, през целия ден, а и сега, най-натоварените участъци в региона са пътен възел „Симитли“, там, където се събират първокласен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев, Кресненското дефиле и в района на ГКПП „Кулата - Промахон“. От Областно пътно управление – Благоевград ни информираха, че през деня е регистриран един пътен инцидент, който е станал около 12.30 часа в района на тунела при Железница. При катастрофата между три леки автомобила няма пострадали, нанесени са само материални щети по колите. Дежурният в областно пътно управление – Благоевград посочи, че се очаква трафикът да започне да се нормализира около 19.00 часа, когато се предполага, че по-голяма част от автомобилите вече ще са преминали през областта. Той припомни, че до 20.00 часа остава в сила забраната за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни участъци. В Благоевградска област това са автомагистрала "Струма", главен път Е-79 и второкласен път 19. Дежурният служител в пътното управление добави, че целта на забраната е да се осигури по-лесното и безпроблемно преминаване на леките автомобили в последния почивен ден от серията такива по повод Великденските празници.
Ливия НИНОВА

Агенция „Фокус”
Пазарджик: Засилва се трафикът към областния град

Пазарджик. Засилва се трафикът към областния град Пазарджик, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. Повече автомобили се движат в районите около входовете на града - по двете кръгови кръстовища на моста на река Марица, по околовръстния път в посока от Пловдив към Пазарджик, по булевард "Георги Бенковски" в посока пътния възел на магистралата към центъра на града. По-натоварен е и трафикът по централния булевард "България". В районите на големите кръстовища няма задръствания, не са подадени и сигнали за сериозни пътни инциденти.
Ваня НИКОЛОВА

Агенция „Фокус”
МВР: Интензивен е трафикът през Владая и Драгичево

София. Интензивен е трафикът през Владая и пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. Органи на КАТ са разположени и на Владая и на кръстовище „Драгичево“. Трафикът през Владая се осъществява в две ленти за влизащите в София на път Е-79. Образували са се колони от автомобили, но няма тапи и задръствания.

Агенция „Фокус”
Плевен: Интензивен е трафикът на път Плевен – Бяла, на места са се образували колони от автомобили

Плевен. Интензивен е трафикът на път Плевен –Бяла, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Движението в посока Плевен е натоварено. На места са се образували колони от автомобили. Няма данни за пътни инциденти или затворени пътни участъци. Патрули на КАТ следят за превишена скорост и спазване на Закона за движение по пътищата. Пътните настилки са сухи. Времето е облачно.
На път Плевен - Никопол, от км 0+000 до км 14+300, се извършва машинно подравняване на банкети между разклон път I-4 до село Мечка. Движение се извършва с повишено внимание. На път Свищов - Деков - Бяла вода - Никопол от км 42+270 до км 82+500 също се извършва машинно подравняване на банкети между разклон Ореш и село Лозица. Движението се извършва с повишено внимание. На Искър - Староселци - Ставерци, от км 12+000 до км 13+000, се отсичат единични дървета. Движението се осъществява с повишено внимание.
Надежда КРЪСТЕВА

Агенция „Фокус”
Кюстендил: Изключително натоварен е пътят Кюстендил- Радомир- Перник

Кюстендил. Изключително натоварен е пътя Кюстендил- Радомир- Перник, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Най-натоварено е в участъка Конявска планина в двете посоки. Движението около Конявска планина е изцяло в колони съставени от автобуси, автомобили и товарни автомобили в двете посоки. Колони от автомобили с македонска регистрация са се образували на пътя София-Скопие към ГКПП "Гюешево".
Росен ГЕОРГИЕВ

Агенция „Фокус”
Благоевград: Продължава да е натоварено движението в района на Кресненското дефиле и пътен възел Симитли

Благоевград. Продължава да е натоварено движението в района на Кресненското дефиле и пътен възел Симитли. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. По думите му, там, където се събират първокласен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли-Гоце Делчев, е най-интензивно движението, като се образуват и частични задръствания. Дежурният служител уточни, че от Агенция „Пътна инфраструктура“ са създали необходимата организация за справяне с по-интензивния трафик като от 14.00 часа е влязла в сила забраната за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни участъци каквито са автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 в района на Благоевградска област. Целта на забраната е да се осигури по-лесното изтегляне на леките автомобили, уточни дежурният служител. Ограничението ще бъде в сила до 20.00 часа. Интензивен е и трафикът в двете посоки на ГКПП-Кулата. От пресцентъра на МВР посочиха, че към момента няма установени струпвания на автомобили в района на граничния пункт. Трафикът от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград също е изключително натоварен. На другия пункт с Гърция „Илинден - Ексохи“ трафикът отново е интензивен.
Ливия НИНОВА

Агенция „Фокус”
Пловдив: Екипи на „Пътна полиция” са разположени на автомагистрала „Тракия” и главните пътища в областта

Пловдив. Екипи на „Пътна полиция” са разположени на автомагистрала „Тракия”, главните пътища и основните подходи към по-големите населени места в Пловдивско, предаде репортер на Радио “Фокус” - Пловдив. Засилено по време на празничните дни ще бъде полицейското присъствие в района на места с масова посещаемост на граждани – жп гари, автогари, религиозни храмове, масови мероприятия на различни места, съобщи комисар Любомир Рашков, началник на отдел "Охранителна полиция" към ОД на МВР - Пловдив. 81 полицейски екипа, разположени на общо 138 места в областта, ще следят за безопасността на пътя в областта по време на празничните дни до Гергьовден.

Агенция „Фокус”
МВР: Интензивен е трафикът от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград

София. Интензивен е трафикът от ГКПП-Кулата в участъка до Благоевград, съобщават от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“. Нормализира се движението на пътя след Враца, посока Мездра след пътния инцидент с тир, който стана тази сутрин. Тирът е изтеглен от участъка, предприети са мерки за опесъчаване на участъка.
По магистралите трафикът засега спокоен. Нормално е движението и на входовете на София.
Спокойна е пътната обстановка в областите Русе и Добрич. На ГКПП-Дуранкулак има засилено движение на отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия. На ГКПП-Русе и Видин движението е без затруднения, няма струпване на автомобили. Нормално се движат и пътниците, които преминават през пунктовете на сръбската граница,доста по-интензивно е движението през пунктовете на българо-македонската граница.
Засили се автомобилното движението през граничните пунктове с гръцката граница, основно в посока вход. Най-интензивен е трафикът двупосочно през ГКПП-Кулата, няма струпване на автомобили. Повече коли са се наредили за влизане в страната на ГКПП-Капитан Петко войвода.

Агенция „Фокус”
Комисар Тенчо Тенев, СДВР: Над 100 000 автомобила са влезли в столицата към 15.00 часа, очакват се още толкова до края на деня

София. Над 100 000 автомобила са влезли в столицата към 15.00 часа, очакват се още толкова до края на деня. Трафикът в столицата е интензивен. Това каза за Агенция „Фокус” комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР. Той коментира, че по основните входни артерии на София е натоварено и има интензивен трафик. „Регулираме на ръчно управление движението. Няма задръствания”, допълни още той. Комисар Тенев заяви, че на всички входни артерии на столицата има разположени патрули. Той коментира, че няма тежки катастрофи, само леки пътнотранспортни произшествия.
Росен ГЕОРГИЕВ

Агенция „Фокус”
Варна: Интензивен е трафикът по пътищата в черноморската зона на областта

Варна. По участъка Кранево - Варна от км. 84 до км. 85 е въведено ограничение на скоростта до 30 км/ч. поради свлачище, съобщиха от КАТ - Варна. По пътя Варна - Добрич от км. 20 до км. 22 е въведено ограничение на скоростта на 50 км/ч. поради неравности на асфалтовата настилка. Интензивен е трафикът по пътищата в черноморската зона на Варненска област. По-натоварено е движението на леки автомобили, но има и много автобуси и бусове. Пост на пътна полиция има непосредствено до разклона за двореца „Евксиноград” в посока центъра на Варна. Трафикът в град Варна към този час на деня също е интензивен. По-засилено е движението на входно-изходните точки, но не се наблюдават задръствания. Интензивно е движението по автомагистрала „Хемус” в посока Варна. Трафикът по направленията Варна – София и Варна – Бургас е обичаен. Пътните настилки са преобладаващо сухи. Времето е облачно.
Петко ПЕТКОВ

Агенция „Фокус”
Ловеч: На пътя София – Варна около с. Сопот има струпване на автомобили

Ловеч. На пътя София – Варна около с. Сопот има струпване на автомобили.
Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР- Ловеч.
На пътя има разположени полицейски патрули. От ОДМВР – Ловеч призовават шофьорите да бъдат внимателни и да проявят търпение.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус”
Интензивен е трафикът в Югозападна България в последния почивен ден от великденските празници (ОБЗОР)

Интензивен е трафикът в Югозападна България в последния почивен ден от великденските празници. МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“ са предприели съвместни действия за безопасно пътуване. Движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде спряно днес от 14.00 до 20.00 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите. Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10.00 до 20.00 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“. Създадена е организация максимален брой екипи да обезпечават сигурността по пътищата и да не се допускат нарушения.
Изключително интензивен е трафикът по автомагистрала „Струма“ и Главен път Е -79 в посока София. Полицейското присъствие в областта е засилено, като на различни места са позиционирани полицейски патрули, които следят за спазване правилника за движение по пътищата и осъществяват организация с която се цели да не се допуска образуването на задръствания. Значителни колони от автомобили са се образували на пътен възел Симитли. Става дума за участъка, в който се събират първокласен път 1 – Е-79 и второкласен път 19 – Симитли-Гоце Делчев. В други участъци от пътя също се образуват частични струпвания на автомобили, тъй като движението от Кулата до Благоевград е изключително натоварено, като след Благоевград трафикът се нормализира.
Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата”, като няма струпвания на автомобили На изхода от граничен пункт „Капитан Андреево” има повече товарни автомобили. При другите пунктове в страната режимът на пропускане е спокоен и все още трафикът не е твърде интензивен.
В останалите пътни участъци в страната движението постепенно започва да се засилва. Към момента няма регистрирани сериозни пътни инциденти.

Агенция „Фокус”
Благоевград: Колони от автомобили се образуват на пътен възел Симитли

Значителни колони от автомобили се образуват на пътен възел Симитли. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград. Той поясни, че става въпрос за участъка, в който се събират първокласен път 1 – Е-79 и второкласен път 19 – Симитли-Гоце Делчев. Дежурният допълни, че и в други участъци се образуват частични струпвания на автомобили, тъй като движението от Кулата до Благоевград е изключително натоварено, като след Благоевград трафикът се нормализира, благодарение на участъка Благоевград-Дупница от АМ „Струма“.
Натали СТЕФАНОВА

Агенция „Фокус”
София: Увеличава се трафикът по автомагистрала „Хемус” в посока София

Увеличава се трафикът по автомагистрала „Хемус” в посока София. Това съобщиха заАгенция „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР - София. Към момента няма инциденти, които да ограничават и възпрепятстват движението по магистралата. Нормална е пътнотранспортната обстановка на останалите магистрали в област София.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус”
Благоевград: Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата”, няма струпвания на автомобили

Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата”, няма струпвания на автомобили. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР.
На изхода от граничен пункт „Капитан Андреево” има повече товарни автомобили. При другите пунктове в страната режимът на пропускане е спокоен и все още трафикът не е твърде интензивен.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус”
София: Полицейски патрул със софийска регистрация 6750 с радар е разположен на последния тунел на АМ „Люлин”

Полицейски патрул със софийска регистрация 6750 с радар е разположен на последния тунел на автомагистрала „Люлин” на 8 км, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Полицейски патрул със софийска регистрация 6414 е разположен и в началото на автомагистрала „Люлин" в посока околовръстното шосе.

Агенция „Фокус”
Перник: Полицейски патрул с пернишка регистрация 3332 е разположен на 26 км от автомагистрала „Струма” преди с. Студена в посока Благоевград

Полицейски патрул с пернишка регистрация 3332 е разположен на 26 км от автомагистрала „Струма” преди с. Студена в посока Благоевград – Кулата, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Агенция „Фокус”
Засилено е полицейското присъствие по Главен път Е - 79 в последния от серията почивни дни по повод Великденските празници (ОБЗОР)

Засилено е полицейското присъствие по Главен път Е – 79 в последния от серията почивни дни по повод Великденските празници, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Към този час на деня изключително натоварен е трафикът по Главен път Е-79. Движението в участъка Сандански – Кулата се осъществява на колони от автомобили. Преминаването на ГКПП – Кулата се извършва на едно гише за товарни автомобили и на едно за леки. Преминаването е между 10 и 12 минути. Полицейски патрул с благоевградска регистрация 2905 е разположен при Сандански в посока София. Друг патрул с благоевградска регистрация 0669 е позициониран в района град Кресна. Полицейски патрул с благоевградска регистрация 0575 е разположен под моста при отбивката за Банско. В района се е образувала непрекъсната колона от автомобили, като там където се събират пътищата се образува и задръстване. И още един патрул с благоевградски номер 8979 с радар е позициониран при последната отбива в района на „Монца”. По пътя се наблюдават много товарни автомобили. В посока Кулата има много гръцки коли. Движението в платното посока Кулата е много по-спокойно.
Обстановката на ГКПП „Илинден - Ексохи“ към този час на деня е нормална. Очаква се трафикът да се засили значително около обедните часове на деня. Създадена е необходимата организация за справяне с очаквания по-интензивен трафик на българо-гръцката граница в последния от четирите почивни дни по повод Великденските празници. С оглед на очаквания по-интензивен трафик днес ще бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни направления между 14.00 и 20.00 часа. В Благоевградска и Кюстендилска области ограничението ще бъде в сила за автомагистрала „Струма“, главен път Е – 79 и път II-19 Симитли - Гоце Делчев. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Агенция „Фокус”
Благоевград: Полицейски патрул с благоевградска регистрация 0575 е разположен под моста при отбивката за Банско

Полицейски патрул с благоевградска регистрация 0575 е разположен под моста при отбивката за Банско, предаде репортер на Агенция ‘‘Фокус’’ . В района се е образувала непрекъсната колона от автомобили, като там където се събират пътищата се образува и задръстване. По пътят от Банско към Гоце Делчев се е образувала колона от автомобили. По пътят от Кулата към Кресненското дефиле също се е образувала колона. Натоварен е трафикът по главен път Е-79.

Агенция „Фокус”
Велико Търново: Все още е спокоен трафикът в областта, по-засилен се очаква да бъде в следобедните часове

Все още е спокоен трафикът в областния град и региона, по-засилен пътникопоток се очаква в следобедните часове, предаде репортер на Радио „Фокус” - Велико Търново. По автомагистралите и най-натоварените пътни направления има забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона между 14.00 и 20.00 часа. Във Велико Търново движението ще бъде по-интензивно по главните пътища Варна - София, Велико Търново - Русе, както и в центъра на града. Отворени за движение са проходите „Шипка“ и „Хаинбоаз“.
На път Дебелец - Плаково - Средни колиби - Елена поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 тона. Затворен за движение на МПС над 10 тона е проходът Твърдица - Елена. Патрули на КАТ „Пътна полиция” са разположени на входовете и изходите на старата столица. Те следят за скоростта на движение и спазване на Закона за движение по пътищата.
Рени ПЪРВАНОВА

Агенция „Фокус”
Благоевград: Изключително натоварен е трафикът по пътя между Сандански и Кулата

Изключително натоварен е трафикът по пътя между Сандански и Кулата и се образуват колони от автомобили, предаде репортер на Агенция "Фокус". Полицейски патрул с благоевградски регистрационен номер 0669 е разположен в района на град Кресна. По пътя се наблюдават много тежкотоварни моторни превозни средства. Движението в посока към КГПП „Кулата - Промахон“ е много по-спокойно, но се наблюдават значителен брой автомобили с гръцка регистрация.

Агенция „Фокус”
Благоевград: Натоварен е трафикът между Сандаски и Кресна в посока София

Натоварен е трафикът между Сандаски и Кресна в посока София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Движението в участъка се извършва в колона. Полицейски патрул с благоевградска регистрация 0669 с радар е разположен при Кресна в посока София.

Агенция „Фокус”
МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“ предприемат съвместни действия за безопасно пътуване днес

Движението на тежкотоварните превозни средства ще бъде спряно днес от 14.00 до 20.00 часа. Тежкотоварните камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите. Това съобщават от пресцентъра на МВР.
Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10.00 до 20.00 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. АПИ напомня, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
Създадена е организация максимален брой екипи да обезпечават сигурността по пътищата и да не се допускат нарушения. Патрулите на „Пътна полиция“ ще бъдат ангажирани с контрол на движението, ще ги подпомагат и служители на Охранителна полиция, групите „Престъпления по пътищата“ и специализираните звена „Сигма“. Както бе съобщено, провеждат се специализирани полицейски операции, насочени към нарушителите, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици, както и шофирането с превишена скорост.
Пътната обстановка към момента е нормална. Влажни са пътищата в цяла Западна България. От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия и с очаквания засилен трафик по-късно през деня, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули.
Трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове е засилен, без струпване на автомобили. По-интензивен е през ГКПП-Кулата. Опашка от излизащи тирове има на ГКПП-Капитан Андреево.

Агенция „Фокус”
Благоевград: Нормално се осъществява преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ и „Илинден-Ексохи“

Нормално се осъществява преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ и „Илинден-Ексохи“. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин дежурният служител в пресцентъра на МВР. Той обясни, че се очаква трафикът да се засили значително около обедните часове на деня. От Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщиха, че е създадена необходимата организация за справяне с очаквания по-интензивен трафик на българо-гръцката граница в последния от четирите почивни дни по повод Великденските празници.
Натали СТЕФАНОВА

Агенция „Фокус”
Благоевград: Натоварен е трафикът по Главен път Е-79

Полицейски патрул с благоевградска регистрация 2905 е разположен при Сандански в посока София, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Натоварен е трафикът по Главен път Е-79. Мокри са пътните участъци по автомагистрала „Струма” между Кулата и Сандански. Преминаването на ГКПП – Кулата се извършва на едно гише за товарни автомобили и на едно за леки. Преминаването е между 10 и 12 минути.

Агенция „Фокус”
„Гранична полиция”: Колона от 4 км изчакващи автомобили се е образувала на ГКПП К.Андреево

Колона от 4 км изчакващи автомобили се е образувала на ГКПП К.Андреево. Това сочи справка на сайта на „Гранична полиция”. На българо-турската граница трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. Пътната обстановка на останалите гранични пунктове: на българо-сръбската граница трафикът е нормален; на българо-македонската граница трафикът е нормален; на българо-гръцката граница трафикът е нормален; на българо-румънската граница трафикът е нормален.

Принтирай    Оразмери текст   + -