НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:47


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Муравей Радев: Правителството внесе в парламента проектозакон за актуализацията на Бюджет 2014, с цел закърпване на положението до края на годината

Муравей Радев: Правителството внесе в парламента проектозакон за актуализацията на Бюджет 2014, с цел закърпване на положението до края на годината

12 Ноември 2014 | 18:00 | Агенция "Фокус"
Муравей Радев – министър на финансите в кабинета „Костов” в интервю за Агенция „Фокус”, по повод приетата от новия парламент актуализация на Бюджет 2014.

Фокус: Вчера Министерски съвет одобри актуализацията на Бюджет 2014, както и нов дълг от 4.5 млрд. лева. Защо новият кабинет се наложи толкова спешно да се заеме с това, а не с нещо друго?
Муравей Радев: В края на миналия месец октомври, държавният бюджет за 2014 г. образно казано се изчерпа. Бюджетният дефицит достигна 1.5 милиарда лева – колкото е заложено в закона за цялата година. За оставащите 2 месеца, ако не стане някакво чудо и приходите не нараснат рязко, то голяма част от разходите в здравеопазването, образованието, социалната сфера, публичната администрация и във всички останали бюджетни системи, ще се разплащат частично (в рамките на постъпилите приходи) и голяма част от тях ще се прехвърлят за плащане през следващата година.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Муравей Радев: Ако разходите тази година не бъдат удържани, ще бъде компрометиран и бюджет 2011

Муравей Радев: Ако разходите тази година не бъдат удържани, ще бъде компрометиран и бюджет 2011

1 Октомври 2010 | 12:44 | Агенция "Фокус"
Муравей Радев, финансов министър в правителството на Иван Костов пред Агенция “Фокус” за изпълнението на бюджет 2010 г и прогнозите, заложени в бюджета за следващата година.

Фокус: Националната статистика отчете положителни данни за второто тримесечие спрямо първото и съобщи, че това е край на рецесията. Какво означава това?
Муравей Радев: Радостно е, че има положителен растеж от половин процент. Когато говорим за рецесия, излизането става в две последователни тримесечия, да се надяваме и другото тримесечие да бъде положително. Това означава в крайна сметка, че икономическият растеж в България тръгва, нещо, което в Европа вече е факт. Когато Европа тръгне напред, естествено че няколко месеца след нея се очаква това да стане и в България, но колко бързо ще излизаме и с колко по-малко поражения ще излезем от кризата, това вече зависи изцяло от действията на правителството. Да се надяваме те да са успешни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.