НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:16


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Красимир Узунов: България няма нужда от офицери, които влизат в армията на принципа „ден да мине самун да загине”

Красимир Узунов: България няма нужда от офицери, които влизат в армията на принципа „ден да мине самун да загине”

25 Април 2013 | 14:02 | Радио "Фокус"
Красимир Узунов - президент на Агенция „Фокус”, в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус”, по повод възпоменателната вечер посветена на легендарния пълководец полковник Борис Дрангов

Водещ: В следващите минути ще си говорим за патриотизъм и българщина. Гост в студиото е президенът на Агенция „Фокус” и Национална радиоверига „Фокус” - Красимир Узунов. Поводът за поканата е възпоменателната вечер посветена на полковник Борис Дрангов, която ще се проведе в Централния военен клуб тази вечер. Като че ли все по-рядко се сещаме за патриотизъм, за българщина и то все в навечерието на празници като 6 май, като 3 март, като 6 септември. Така ли е, господин Узунов?
Красимир Узунов: То дай Господ празници, пропускаме 22 септември, пропускаме Мъжка задушница, когато трябва да се сещаме, пропускаме 13 март, така че ако само следваме календара, ние сме държава, която има богата история. Ние сме държава примерно на 20 години като съседната Република Македония, защото неминуемо, ако говорим за Дрангов, ще трябва да говорим и за Македония.
Водещ: Така е.
Красимир Узунов: Някакви ентусиасти, т. нар. македонски историци бяха решили даже да слагат паметна плоча на Скопската крепост или Скопското кале, както го наричат, където била през 1916 година Дранговата школа, който бил първия македонски военен университет, което е малко смешно. Това отбелязване на Дрангов, което аз лично приветствам, и тази група български патриоти от т. нар. Сдружение на македонските родове, което даже беше прието в Охрид по време на посещението, че македонците от България дойдоха да посетят Охрид, значи Дявола чете Евангелие, е нещо много ценно и много интересно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.