НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:02


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Красимир Каракачанов: Излиза, че е по-добре да си бил агент на чуждите служби, отколкото на българските

Красимир Каракачанов: Излиза, че е по-добре да си бил агент на чуждите служби, отколкото на българските

16 Декември 2010 | 15:35 | Агенция „Фокус”
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Агенция “Фокус”.

Фокус: Г-н Каракачанов, каква е позицията на ВМРО по повод списъка дипломати с принадлежност към структури на бившата ДС, оповестен от Комисията по досиета?
Красимир Каракачанов:Никой в България няма интерес от подобни скандали и подобно раздухване, за пореден път. Аз отново се връщам на това, защо 21 години след 10 ноември този въпрос отново се поставя? За мен е важно всеки един дипломат да си върши работата там, където е изпратен, в съответната държава, и тази негова работа да бъде в полза на държавата България. Защото имахме велики демократични посланици, които се занимаваха с търговия. Имаше един велик демократичен посланик известен хомосексуалист, който директно си го каза. Да не говоря с имена. Него точно по хомосексуална линия го бяха вербували за чужди служби и той им беше предоставил ключовете от посолството, ключовете от касата, и това става въпрос за време - далеч преди да станем членове на НАТО. И тази демократичната държава, в която той беше, си беше изпратила службите в българското посолство с легални ключове, с неговите ключове, отвориха му касата, снимаха си каквото искат, както си му е редът, и си излязоха. Това нещо, според мен, е национално предателство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Каракачанов: Повече внимание за българите в Албания, за да не се пишат македонци на преброяването през 2011 г.

Красимир Каракачанов: Повече внимание за българите в Албания, за да не се пишат македонци на преброяването през 2011 г.

24 Юни 2010 | 14:30 | Агенция „Фокус”
Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО – БНД, пред Агенция “Фокус”.

Фокус: Г-н Каракачанов, защо е необходима по-голяма активност на българската държава сред българите от Албания?
Красимир Каракачанов: В Албания има поне две български организации, които са културно-просветни. Едната е в Елбасан, другата – в Тирана. Това са две културно-просветни дружества, които разпространяват българска литература, контактуват с българската общност. По груби преценки в Албания има около стотина хиляди българи, които живеят на различни места. Една част от тях живеят на гърба на Охридското езеро и на Преспанското езеро; там има няколко български села. Те са източноправославни християни, българи, които живеят в географската област Македония, която след 1913 година преминава към албанската държава. Другата категория са българите, които живеят в Голо Бърдо, в района на Корча и Елбасан. Това е българско население, което живее там от векове. Една част от тези българи са мюсюлмани – българо-мохамедани, но с българско самосъзнание. Те са многодетни, имат повече деца, част от които са с християнски, а друга – с мюсюлмански имена. В годините не малка част от тях са се изселвали по икономически причини към столицата Тирана. Районът на Голо Бърдо, районът на Корча и Преспа, между Корча и Елбасан и българите в Тирана, общо има около сто хиляди българи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Каракачанов: Когато религията влезе в политиката, се стига до конфронтация

Красимир Каракачанов: Когато религията влезе в политиката, се стига до конфронтация

29 Март 2010 | 13:27 | Радио "Фокус" - София
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на радио „Фокус” „Добро утро, България” - за учредяването на партия ОТОМАН на братя Юзеирови на Разпети петък

Водещ: Случайно ли е избрана, според Вас, датата втори април за учредяването на партия ОТОМАН?
Красимир Каракачанов: Едва ли е случайно избрана, защото досегашната практика на братята Юзеирови показва, че те със своите действия целят да провокират обществото. Още с паметника на така нар. незнаен турски войн предизвикаха голям скандал,след което с всичките си приказки за това, че България трябва да си смени Конституцията, че мюсюлманите в България нямали права и така нататък, те всъщност с всяко свое действие търсят така ... и според мен, не случайно на Разпети петък, когато е така да се каже един от големите християнски празници Великден, в навечерието на Великден, те търсят поредния скандал, за да могат да бъдат забелязани от медиите, оттам и от обществото, и да си направят реклама. Имам чувството, че тези хора нарочно търсят скандала, за да могат да придобиват популярност сред някакви по-радикални кръгове - да речем мюсюлманското население в България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Каракачанов: Големият проблем на опозицията в България е, че не излиза с алтернативи и идеи, а излиза само с лозунги и заклинания

Красимир Каракачанов: Големият проблем на опозицията в България е, че не излиза с алтернативи и идеи, а излиза само с лозунги и заклинания

2 Април 2009 | 08:07 | БНР, „Преди всички”
Красимир Каракачанов, председател на ВМРО


Водещ: От Движение „Напред”, Българска народна демокрация (БНД), Единна народна партия (ЕНП) и Съюз „Радикали” ще търсят нова консолидация на дясноцентристкото пространство. Разговорите между четирите партии продължават в търсене на прагматична алтернатива за страната, а до края на седмицата приоритетите ще бъдат обобщени. След това ще се обсъди какво е възможно да бъде направено като съвместни действия. Ден преди края на работната седмица търсим позицията на Красимир Каракачанов от ВМРО. Добро утро.
Красимир Каракачанов: Добро утро.
Водещ: Г-н Каракачанов, грешно ли е впечатлението, че теоретичните постановки за обединение на дясното всеки следващ ден биват опровергавани от практики на разпад или поне на сепариране?
Красимир Каракачанов: Когато се правят обединения, които всъщност не целят обединение, а целят това някой да бъде изолиран, така се получава. В конкретния случай СДС – ДСБ е конкретният ясен, за съжаление, за пореден път неудачен опит да се свърши нещо в тази посока. Затова, както знаете, още на 2 ноември четири центристки десни партии – ВМРО, „Земеделски народен съюз”, ЛИДЕР и „Гергьовден” се обединихме в Движение „Напред” и тогава заявихте, че форматът на Движение „Напред” е отворен формат.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.