НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:55


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Ивайло Московски за това какви нерешени проблеми остават в транспорта

Ивайло Московски за това какви нерешени проблеми остават в транспорта

8 Март 2013 | 11:03 | бТВ, „Тази сутрин”
Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка, в интервю за предаването на бТВ "Тази сутрин"

Водещ: Гост в студиото ни е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски, с когото ще се опитаме да направим нещо като отчет на свършеното. И, разбира се, и болезнени въпроси за несвършеното и това, което оставяте на следващия министър, който и да е той. От къде да започнем, защото имам намерение да ви питам и за политически въпроси, колкото и да не сте свикнали това да…
Ивайло Московски: Добро утро на зрителите…
Водещ: Добро утро.
Ивайло Московски: … на бТВ и на вас. Бих искал, разбира се, да направя няколко коментара преди това, тъй като последните дни всякакви опити се правят да се дискриминират процеси, които далеч не са създадени в последния момент и са отворени процедури от миналата година от юли или от август месец, говоря за концесиите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Ивайло Московски за цифровизацията и за това от кога шофьорският изпит ще е на таблет

Министър Ивайло Московски за цифровизацията и за това от кога шофьорският изпит ще е на таблет

4 Февруари 2013 | 10:00 | ТВ7, "Добро утро, България!"
Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в интервю за предаването „Добро утро, България!” на ТВ7

Водещ: Централна тема днес в разговора ни с министър Московски, разбира се, ще бъдат новите проекти на Министерството на транспорта през 2013-а, една изключително важна година в българския обществен живот и заради темата за цифровизацията. Добро утро, министър Московски.
Ивайло Московски: Добро утро.
Водещ: Зрителите от рано сутринта започнаха да ви задават въпроси. Разбира се, не чак толкова високо технологични като темата за цифровизацията, но много важни въпроси за техния бит. Наш зрител попита какво става с 30 спални вагона, които сте обещали да внесете от Турция и хората да могат да пътуват и да си спят по българските железни пътища?
Ивайло Московски: По-голяма част от спалните вагони са на територията на България вече.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Ивайло Московски за това има ли светлина в тунела, в който се намира българският влак

Министър Ивайло Московски за това има ли светлина в тунела, в който се намира българският влак

13 Януари 2013 | 10:59 | БНР, "Неделя 150"
Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, в интервю за предаването „Неделя 150” на БНР

Водещ: Добър ден на министъра на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски.
Ивайло Московски: Добър ден.
Водещ: Пожелавам ви успешна година, не сме се чували.
Ивайло Московски: Благодаря и на вас.
Водещ: И веднага влакът поскъпва. Сигурно ли е вече, решихте ли го?
Ивайло Московски: Все още не е решено предстоящата седмица ще се види. Вижте, това не е някакво самоцелно решение, когато има увеличаване цената на билетите първо трябва да е сериозно аргументирана, да има необходимите доводи – предлага се от БДЖ и се утвърждава от няколко експертни дирекции в нашето министерство. Като за конкретния случай основна роля играят увеличаването на инфраструктурните такси, както и увеличаването на акциза на дизезла.
Водещ: Това са двете основни причини. Не сте решили с колко, виждам гледам, чета 5 процента, на там ли сте се отправили?
Ивайло Московски: Да, около 5 процента. Сега, вече точно в детайили, Може би 5,2 или 5,1 процент, нека експертите да изчислят. Има специална методология, която е с математически формули, които всъщност правят точните изчисления, но средно претеглено е 5 процента увеличението. Въпреки това, имайте предвид, че...
Водещ: Че оставате най-евтиният транспорт, нали това щяхте да кажете?
Ивайло Московски: При всички положения транспортът железопътният остава най-евтиният. 5 процента в реално изражение изчислено, в която и дестинация да вземете не представлява никакъв проблем.
Водещ: Бедни са хората за това пътуват с влак.
Ивайло Московски: София-Перник увеличението там ще бъде 0,10 лева.
Водещ: Но, казахте другата седмица експертите си казват думата.
Ивайло Московски: Да.
Водещ: Сега по- нататък: Предстоящата, приватизация, сделка за „Товарни превози”. Вие казвате, че приватизацията не е самоцел и все пак.
Ивайло Московски: Абсолютно. Вижте, това е задължителното условие да оцелее БДЖ.
Водещ: Иначе не би оцеляло, да.
Ивайло Московски: Не могло..
Водещ: Колко милиона лева задължения?
Ивайло Московски: 750 милиона са общите задължения на дружеството. Без приватизацията първо не може да подпишем със Световна банка споразумението, тъй като Световна банка заема, който ще предостави за оздравяване на БДЖ, въобще за спасяването му, тя ще го предостави на държавата, респективно държавата трябва да го даде на дружеството, а това е държавна помощ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Ивайло Московски за новите правила за телекомите и ситуацията в БДЖ

Министър Ивайло Московски за новите правила за телекомите и ситуацията в БДЖ

9 Януари 2013 | 10:01 | ТВ7, "Добро утро, България"
Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в интервю за предаването „Добро утро, България” на ТВ7

Водещ: Добре дошли отново в студиото на „Добро утро, България”. Следващият ни гост е транспортният министър господин Ивайло Московски. Добро утро, добре дошъл.
Ивайло Московски: Добро утро.
Водеща: Как е ръката ви?
Ивайло Московски: Благодаря. Възстановявам се нормално.
Водеща: Това е добре. Не боли в това студено време?
Ивайло Московски: Нямам проблеми.
Водещ: Човекът е млад още.
Водеща: Да го кажеш ти, да видиш каква разлика има. Да започнем с една от темите, която вълнува най-много всички нас. Всички имаме мобилни телефони. Кажете ни според новите промени в закона какви наказания сте предвидили за мобилните оператори и какво ще спечелим ние потребителите?
Ивайло Московски: Всъщност в Закона за електронните съобщения предвидените промени касаят до голяма степен по-коректно отношение към потребителите, към гражданите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.
Интронизация на японския император Нарухито. 23 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.