НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:29


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Проф. Илиян Михов: Стабилността на икономиката е много важна и затова не трябва да си играем с нея

Проф. Илиян Михов: Стабилността на икономиката е много важна и затова не трябва да си играем с нея

29 Януари 2010 | 21:38 | БНТ, „Панорама”
Проф. Илиян Михов, преподавател по макроикономика и иконометрия в ИНСЕАД


Водещ: Илиян Михов – икономистът от София, Пристън, Берлин и Сингапур, човекът, който всички искат да видят тези дни, за да разберат какво мисли да прави. Добър вечер.
Илиян Михов: Добър вечер.
Водещ: В кой от всички тези светове ви намираме днес?
Илиян Михов: Първо, не е Берлин, а Париж, в цялото това изброяване...
Водещ: Аз казах и Берлин, и Париж, за всеки случай.
Илиян Михов: Сега очевидно съм в София, поне за тези два дни. Обикновено съм в Сингапур, но в Сингапур, когато съм базиран, пътувам много – до Европа, Азия, Щатите, Австралия, така че навсякъде.
Водещ: Моят въпрос имаше друг подтекст. Идвате ли да ставате вицепремиер или не?
Илиян Михов: Този въпрос има малко по-дълъг отговор, отколкото обикновено, но според мен пък отговорът е ясен или поне за мен. Започнахме тези разговори с г-н Борисов в началото на януари, т.е. това е съвсем прясно нещо. Той каза тогава – тук имаме един баир, трябва да се избутаме нагоре, трябва ни още мощност и ми кажа, че трябва да се ангажирам малко повече със страната. Аз, като негов съветник, погледнах, помислих и казах наистина, ако мога с нещо да помогна, за мен ще бъде чест и удоволствие да видя, че България може да расте по-бързо да има по-добро развитие. След това направиха съобщението, че ще бъда номиниран за вицепремиер и се започна естествено, много интервюта, никой почти не ме познава в България и заради това имаше доста голям интерес – кой съм, откъде идвам, на някои от тези интервюта въпросите бяха може би не добре отговорени от моя страна, в смисъл – не много ясно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Милен Михов: Досегашното регионално присъствие на ВМРО трябва да прерасне в национално

Милен Михов: Досегашното регионално присъствие на ВМРО трябва да прерасне в национално

17 Октомври 2009 | 09:04 | Агенция "Фокус"
Председателят на областния комитет на ВМРО във Велико Търново и член на Националния изпълнителен комитет на партията Милен Михов в интервю за Агенция „Фокус” за предстоящия конгрес на ВМРО.

Фокус: Г-н Михов, кого ще подкрепи организацията на ВМРО във Велико Търново за председател на партията на предстоящия конгрес на 17 и 18 октомври?
Милен Михов: На общинска конференция на ВМРО във Велико Търново бе взето единодушно решение от делегатите на общината да подкрепят Красимир Каракачанов за следващ мандат и да подкрепят неговите идеи за реформиране на ВМРО, както идейно, така и организационно. Това е обща идея, която се споделя от всички делегати в цялата област.
Фокус: Колко делегати от великотърновска област ще присъстват на конгреса?
Милен Михов: 38.
Фокус: Каква визия имат делегатите за развитието на ВМРО за в бъдеще?
Милен Михов: Основните идеи са, че ВМРО вече трябва да направи следващата крачка в своето развитие и да се формира като една общонационална партия с ясно изразен общонационален облик. Досегашното регионално присъствие на ВМРО трябва да прерасне в национално присъствие във всички региони и области с ясна визия за една модерна национална партия, която поставя начело на своите идеи защитата на българщината и защитата на българските интереси в Македония.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ген. Михо Михов: От двете страни на границата трябва да се освободим от стари грехове, за други епохи, времена и хора

Ген. Михо Михов: От двете страни на границата трябва да се освободим от стари грехове, за други епохи, времена и хора

12 Март 2006 | 10:37 | Агенция "Фокус
Националният ни празник Трети март беше отбелязан подобаващо и от българите от другата страна на границата, в Македония. Въпреки натоварената програма в дните около празника, българският посланик в Скопие ген. Михо Михов прие да отговори на въпроси на Агенция “Фокус”.
За датата Трети март, за националното самочувствие, за възраждането на българската държавност, за мястото на армията в новата и не толкова новата ни история - отговорите на тези и други въпроси може да прочетете в интервюто на посланик Михо Михов.

Фокус: Господин посланик, тези дни четохме и слушахме, видяхме и коментирахме както добри, така и не до там интелигентни прояви, посветени на националния ни празник. Какво е за вас датата 3 март?
Михо Михов: Знам, че у нас гражданите на България имаха достатъчно време, за да се настроят да празнуват и да го сторят по един начин, достоен за държавата и за близките ни, дори и като фамилно честване.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.