НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:45


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Цветан Цветанов: Не трябва да се обръща сериозно внимание на всичко казано от един човек, какъвто е Куйович

Цветан Цветанов: Не трябва да се обръща сериозно внимание на всичко казано от един човек, какъвто е Куйович

4 Октомври 2009 | 12:28 | БНР, "Неделя 150"
Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи

Водещ: Господин Цветанов, вие обещахте на българските медии, че скоро ще извършите проверка дали този Куйович е бил извеждан от затвора. Каква е вашата версия от гледна точка на тази неочаквана разговорливост, която можахме да видим напоследък?
Цветан Цветанов: Това, което мога да кажа е, че тази проверка, която зависи от мен, това касае само службите на МВР. Аз не мога да разпореждам проверки, касаещи други служби извън МВР.
Водещ: Къде можете да извършите проверки? Какво може да бъде нередното във вашата система?
Цветан Цветанов: Не, просто да видя дали от всичко това, което се тиражира в публичното пространство, дали МВР е участник в един подобен такъв процес.
Водещ: Кога - сега или преди?
Цветан Цветанов: Преди естествено.
Водещ: А в днешната му разговорливост кой има принос, според вас? Това не е обикновен ...
Цветан Цветанов: Аз не смятам, че не трябва чак толкова много да се обръща сериозно внимание на един човек, какъвто е Будимир Куйович и все пак Будимир Куйович има една доста тежка осъдителна присъда, която произнесе българският съд и в тази посока той е в състояние да говори абсолютно всичко, но това не би трябвало да се приема като чиста монета, но въпреки всичко институциите трябва по някакъв начин да реагират на подобни твърдения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов: Всеки случай, или дори опит за заобикаляне на закона, ще бъде санкциониран

Цветан Цветанов: Всеки случай, или дори опит за заобикаляне на закона, ще бъде санкциониран

14 Юли 2009 | 13:33 | ГЕРБ

Встъпителна реч на председателя на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на 41-ото Народно събрание.Уважаеми народни представители,
Уважаема Госпожо Председател на НС
Уважаеми Господин Президент,
Ваши височества и гости


Днес ние откриваме една нова страница в историята на България. Това може да бъде казано при откриването на всеки пореден български парламент. Но в този момент то има особено дълбок и верен смисъл. Защото само преди дни повече от два милиона български граждани поискаха по ясен и категоричен начин ново управление на страната.

И ако промяната винаги е част от развитието, с нашата работа оттук нататък ние трябва да дадем на обществото нещо повече от това, което то е получавало до сега.
• Не само нови лица в политиката и управлението, но и добре работещи институции на държавата;
• Не само освободени от корупционните мрежи институции, но и по-бързо решаване проблемите на държавата и гражданите;
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов: Властта се взема не от желанието на определени политици или партии, а от очакванията на хората

Цветан Цветанов: Властта се взема не от желанието на определени политици или партии, а от очакванията на хората

13 Юни 2009 | 12:24 | Дарик радио, „Седмицата”
Цветан Цветанов, председател на ПП ГЕРБ


Водещ: Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на „Седмицата”. Добро утро, г-н Цветанов.
Цветан Цветанов: Добър ден.
Водещ: Това е седмицата, в която България официално навлезе в рецесия. Според Статистическия институт второ поредно тримесечие спад на БВП. Износът се е сринал с близо 1/3 за година. Наистина ли искате да вземете властта, която според социолога Цветозар Томов е власт като на баир лозе?
Цветан Цветанов: Властта се взема не от желанието на определени политици или политически партии, а от очакванията на хората и на избирателите при формирането на един нов кабинет. В тази посока и резултатите, които постигаме и резултатите, които ще постигнем на предстоящите парламентарни избори, ние сме готови да управляваме, независимо от тежкото икономическо състояние, в което изпадна държавата. Но има екипи, има професионалисти, които смята, че заедно всички можем да върнем доверието на България в Брюксел ида се възползваме от солидарността на европейския данъкоплатец в тежката икономическа криза, което за съжаление това правителство не успя да го направи по един достоен начин, да защити националните интереси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Цветанов: Да се твърди, че МЗХ не защитава тютюнопроизводителите, е изключително далече от истината

Валери Цветанов: Да се твърди, че МЗХ не защитава тютюнопроизводителите, е изключително далече от истината

4 Февруари 2009 | 17:14 | Агенция "Фокус"
Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов за протестите на животновъдите и тютюнопроизводителите пред Агенция „Фокус”.

Фокус: Министър Цветанов, основателни ли са според вас днешните протести на животновъдите?
Валери Цветанов: Напълно основателни са протестите на животновъдите срещу вноса и производството на месо- и млекоподобни продукти, срещу заблуждаването на българския консуматор и срещу спирането на практическата реализация на произведената животновъдна продукция като мляко и месо. Случващото се в момента, независимо от размера на субсидиите, които се отпускат от държавата, води до това, че произведеното мляко и месо у нас на практика няма търговска и практическа реализация. Не мога да не се съглася с тези искания на млекопроизводителите и да посоча, че всичко това, което казват в тази връзка не е вярно. Това бяха и основните мотиви в понеделник да свикам Агробизнес съвета към земеделското министерство и основните браншови земеделски организации.
Фокус: Да, но на този съвет не беше решено нещо окончателно, освен някакви мерки, които ако не се изпълнят в близко време, нищо няма да се промени?
Валери Цветанов: Искам да ви кажа за няколко вече изпълнени неща. Днес сутринта помолих аграрната комисия към Министерски съвет незабавно да преразгледа предложенията за изменение на Закона за Националната ветеринарномедицинска служба в частта за създаване на Комисия по безопасност на храните вътре в структурата на министерство на земеделието, за да може този закон да бъде спешно приет от Народното събрание и след това въз основа на приемането му, да се предприемам педантични нормативни уредби, които ще разрешат на структурите на МЗХ да спре реализацията на пазара на продукти, които са млеко и месоподобни, а върху тях пише сирене и кренвирш.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари 2019 г.
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари ...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.