НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:32


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Съставът на настоящия кабинет ще бъде само от министри на ГЕРБ, каза Бойко Борисов

Съставът на настоящия кабинет ще бъде само от министри на ГЕРБ, каза Бойко Борисов

18 Юли 2009 | 12:21 | Дарик радио, „Седмицата”
Водещ: Здравейте, г-н Борисов.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Откриваме ви в Германия, какъв е поводът, имахте ли среща с канцлера Ангела Меркел, какво си казахте с нея? Всъщност, дойде ли някакво послание откъм Европа в навечерието на съставянето на кабинета, пък и в навечерието на евродоклада?
Бойко Борисов: В Германия съм по покана на ХСС, на техния редовен конгрес, и използваме случая да проведем и тези рутинни срещи, приятелски, междупартньорски на двете най-големи партии в Германия. Така че и в срещите с г-жа Меркел, и с премиера на Бавария и министрите, които са тук, с щаб секретаря се говори за едно единствено нещо. Това е как да се подобри вътрешната сигурност и обществен ред в България и как те да ни помогнат с това, което, понеже ти беше криминален репортер, знаеш как ние работихме навремето в МВР с Бавария, с Германия - обучението на кадри, курсовете, които караха и подготовките за тяхна сметка. Това е в едната посока, а другото е по еврофондовете.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов за меморандума за сътрудничество, предложен от ГЕРБ

Бойко Борисов за меморандума за сътрудничество, предложен от ГЕРБ

17 Юли 2009 | 09:21 | БНТ, „Денят започва”
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Водещ: Сега казваме „добро утро”, на пряката ни линия е Бойко Борисов, получилият мандата за съставяне на самостоятелно правителство на ГЕРБ. Здравейте.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Господин Борисов, вие след малко с господин Цветан Цветанов и с най-вероятния външен министър Румяна Желева заминавате за конгрес на Християнсоциалния съюз в Германия, нали така?
Бойко Борисов: Точно така.
Водещ: С госпожа Желева, нарочно казвам бъдещия външен министър, за да видя дали ще реагирате, дали ще издадете още едно име от тези, които ще съобщите на 21-ви.
Бойко Борисов: На 23-ти, тъй като тогава изтича срокът. Тогава ще имам среща с президента.
Водещ: Добре. Можем да продължим с голяма доза успеваемост да твърдим, че Румяна Желева ще е вашият кандидат, нали така?
Бойко Борисов: Демокрация е, всеки може да си твърди това, което пожелае.
Водещ: Добре. Това, за което ви търсим обаче, господин Борисов, е тук, в София, което се случва. От два дни се забелязва едно изключително раздразнение, вече видимо, според мен, в Синята коалиция особено. Оттам казаха, че е много рисковано и за вас, и за България, защото създавате предпоставки за връщането на власт на БСП и ДПС.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: След 16 юли държавата ще изпадне в изключително тежко състояние заради боклука

Бойко Борисов: След 16 юли държавата ще изпадне в изключително тежко състояние заради боклука

10 Юли 2009 | 18:03 | Агенция „Фокус”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпроси на журналисти за бъдещия еврокомисар, за решението за депата за отпадъци от 16 юли, за писмото до Петър Димитров. В интервюто са използвани въпроси на различни медии.Въпрос: Да ни кажете първо за игрището в Лозен. И след това имаме да ви питаме няколко неща.
Бойко Борисов: Вчера не видях градинката, да ви кажа. Всички други глупости пуснахте, само градинката, че е за 175 деца... Гледам много внимателно. Това е поредното игрище, което пускаме - с осветление, с изкуствена трева. Както се казва, целогодишно може да се ползва - вечер до късно. Тук и лагери на националния отбор могат да се водят. Каква гледка, каква красота. 110 хил. лв. сме дали за тази площадка. В Бистрица имат абсолютно същата. Така че за всяко едно от селищата виждате нашия инвестиционен план. Миналата година заложихме 8 млн. лв., тази година още три. Дава резултат и мисля, че само в мечтите си софиянци, че ще имат десетки игрища. Общо са 69 или 70, ако не ме лъже паметта, игрища, които до края на годината излизат в София.
Въпрос: Г-н Борисов, г-жа Кунева току-що каза, че остава еврокомисар. Вие ще я подкрепите ли за втори мандат?
Бойко Борисов: Аз доколкото знам, тя беше само преди 20 дни евродепутат. А и е от друга партия, така че нямам навика да се изказвам за хора от друга партия.
Въпрос:Ясно ли е кой ще бъде следващият еврокомисар и какъв ресор ще има?
Бойко Борисов: Всеки човек си избира и не знам защо ме питате по принцип.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бойко Борисов: Виновните за спрените пари от Европа ще трябва да си търсят нова работа

Бойко Борисов: Виновните за спрените пари от Европа ще трябва да си търсят нова работа

6 Юли 2009 | 16:26 | Агенция „Фокус”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети участък от разширението на метрото в столицата. Борисов отговори на въпроси на журналисти, свързани със състава на новия кабинет, както и с резултатите от изборите.
В интервюто са използвани въпроси на различни медии.Въпрос: Започвате ли от днес преговори за кабинет?
Бойко Борисов: Колегите все още почиват. Разбрах, че до три-четири часа е имало пресконференции. Нека първо да видим крайните резултати. Аз все пак имам надеждата, че може да имаме пълно мнозинство. Когато завършим срещите или преговорите, както искате ги наричайте, ще ви съберем и ще ви кажем.
Въпрос: Колко бройки си давате за съставяне на правителство?
Бойко Борисов: Аз и сега го имам съставено. Въпросът е да имаме крайните резултати от изборите и съответно да чуя какво мислят колегите от другите партии, защото поне от това, което чувам на пресконференциите, са разнопосочни. Надявам се, че това е за пред камерите. Като седнем да говорим ще чуя по-конкретни и по-сериозни неща.
Въпрос: Ахмед Доган каза снощи, че етническия мир е поставен на карта...
Бойко Борисов: Този, който произнася думите „етнически мир” при този изключителен силен вот, тази масова активност на изборите и всички знаем как бяха постигнати резултатите и на кои партии в смесените райони, аз мисля, че всеки, които произнесе думичката „етнически” вот трябва да бъде отговорен за това, което създава. Вие видяхте в Кърджали как населението толкова се радва, че ние изпратихме етнически турчин – Вежди Рашидов, и за радост поне до този момент знам, че взимаме мандат в Кърджали. Какъв етнически вот?
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Антиправителствените протести във Венецуела взеха жертви. 24 януари 2019
Антиправителствените протести във Венецуела взеха жертви. 24 януари 2019

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.