НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:26


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Как МВР ще отговори на полицейските протести?

Как МВР ще отговори на полицейските протести?

19 Март 2009 | 09:40 | Нова телевизия, „Здравей, България”
Михаил Миков, министър на вътрешните работи

Водеща: Гостува ни вътрешният министър Михаил Миков, а темата е: „Как МВР ще отговори на полицейските протести?”. Добро утро.
Михаил Миков: Добро утро.
Водещ: Здравейте.
Михаил Миков: Здравейте на вас и на вашите зрители.
Водеща: Три поредни национални протеста на полицаите.
Водещ: И то все по-мащабни и по-мащабни.
Михаил Миков: Какво означава протестът? Че не се постига и се стига до крайната форма. При нас интересното е, че имаше разговори, постигнаха се редица неща. И аз мисля, че...
Водещ: Например, да ги изброим.
Михаил Миков: Защитата в Наказателния кодекс – един въпрос, който се поставяше от полицаите. Нещо, което беше извън техните искания, но беше постигнато – отпадане на военната подсъдност, въпрос, който от години се поставяше в системата на Министерството на вътрешните работи (МВР), или пък въпросът, свързан с материалното обновяване. В момента около 400-500 автомобила в цялата страна ще подменят всичко старо, що е останало. Строителство: строителство, което през последните 20 г. не се е случвало в МВР. Който е ходил на „Лъвов мост”, знае в какви условия работят полицаите или отделните районни полицейски управления.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Михаил Миков за това какво се случва в МВР и дебатите около поправките в Закона за електронните съобщения

Михаил Миков за това какво се случва в МВР и дебатите около поправките в Закона за електронните съобщения

21 Февруари 2009 | 10:29 | Re: TV, "Re: Start"
Михаил Миков, министър на вътрешните работи


Водещ: В студиото на “Re: Start” вече е министърът на вътрешните работи Михаил Миков, здравейте и добре дошли!
Михаил Миков: Здравейте!
Водещ: Страшно много са темите, по които искаме и надявам се времето да ни стигне да говорим, но да започнем с това, което вчера казахте много образно. Обяснихте, че МВР остана без ръце след промените в Закона за електронните съобщения за достъпа до интернет и телефонния трафик, защо г-н Миков?
Михаил Миков: С приемането на измененията в Закона за електронните съобщения, повлияни може би и от обществена нагласа и от собствено усещане за нещата, народните представители приеха един текст, който де факто убива един от големите потенциали в мобилния век на комуникациите, на връзките, които са по електронен път за разкриване и за разследване на престъпленията. И не толкова за разследване, там времето може да почака, но специално за разкриване, веднага след като е извършено тежко престъпление, де факто процедурата, която се създава изключително забавя във времето извършването на тези действия и де факто намалява силно потенциала за разкриване на престъплението.
Водещ: Миналата седмица на вашето място бяха хората, които застъпваха точно обратната теза, че това изключително нарушава човешките права, че нарушава директиви на Европейския съюз (ЕС), не можеше ли така да се направи закона, че да се уточнят случаите, в които МВР да може спокойно да си върши работата и същевременно да не се нарушават правата на гражданите?
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Как МВР се справи със случая "Бончеви"?

Как МВР се справи със случая "Бончеви"?

31 Юли 2008 | 09:15 | Нова телевизия, „Здравей, България”
ген. Ваньо Танов, бивш директор на НСБОП


Водещ: Как МВР се справи със случая на отвлеченото семейство Бончеви? Сега мой гост е бившият шеф на НСБОП Ваньо Танов. Добро утро и добре дошли.
Ваньо Танов: Добро утро.
Водещ: Интелектуален успех за МВР ли е освобождаването на Камелия Бончева? Това, което наблюдавахме онзи ден и което изглежда доста безпрецедентно в историята на отвличанията.
Ваньо Танов: Ако Бончева беше върната в резултат на проведени активни мероприятия в МВР, това щеше да бъде изключително сериозен успех, въпреки че похитителите не са задържани. Защото в една такава операция най-важно е да се запази животът на похитения. Но това, което всички виждаме – аз съм дълбоко убеден, че едва ли МВР има някакво отношение по въпроса, а просто Бончев изпълни нареждане на похитителите и по този начин беше върната съпругата му.
Водещ: МВР е било в ролята на страничен наблюдател?
Ваньо Танов: Без да съм сто процента категоричен, но вие видяхте онзи ден как изведнъж Бончев реши да прави дарение, молеше се на Господа и т.н. и на другия ден сутринта беше върната жена му. Което за мен говори, че има осъществен контакт по някакъв начин и поставени условия от похитителите към Бончев, за да върнат съпругата му. Той ги изпълни и естествено те я върнаха, което е доста предизвикателно от страна на похитителите.
Водещ: Само че има една подробност – два дни преди развръзката вътрешният министър Миков беше подсказал в едно негово интервю, че някъде около понеделник се очаква изход от кризата. Това, че той позна, едва ли е случайно съвпадение. Това подсказва, че нещо се е работило.
Ваньо Танов: Работило се е, разбира се. И МВР е длъжно да работи, да прави всичко възможно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Какво пречи на МВР да работи ефективно?

Какво пречи на МВР да работи ефективно?

15 Юли 2008 | 09:59 | БНТ, „Денят започва”
Минчо Спасов, народен представител от НДСВ, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание

Водещ: Продължаваме същата тема с Минчо Спасов, председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание. Добро утро, господин Спасов.
Минчо Спасов: Добро утро.
Водещ: Да започнем от това - съгласен ли сте с тези изводи, които генерал Танов прави?
Минчо Спасов: Да, в голяма част.
Водещ: По отношение на ДОТИ, на ДОИ за оперативната и разследващата функция?
Минчо Спасов: Голяма част от тези изводи бяха коментирани и в парламента. Ние трябва да престанем да третираме ДОИ и ДОТИ като оръжие за политически операции и да прекратим достъпа на политически лица до тази чувствителна информация, защото това, което се разкри след скандалите в МВР, беше, че истинското изтичане на информация не е ставало от ДОИ и ДОТИ, а от по-високите етажи на управление на МВР. Неслучайно, дори знаем, че и самият министър е със снет имунитет в момента и е разследван за изтичане на класифицирана информация. Ето защо и моята позиция, и на партията, която аз представлявам, е да отстраним политическите лица от достъп до такава чувствителна информация
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари 2019 г.
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари ...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.