Министерство на вътрешните работи публикува в ЦАИС обществена поръчка с предмет: "Изграждане, развитие и оптимизация на цифровата TETRA система и радиорелейна мрежа, управлявани от МВР“, финансирана от Механизма за възстановяване и устойчивост съгласно Плана за възстановяване и устойчивост на Р България и открита с решение на министъра на вътрешните работи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР . Обществената поръчка ще бъде видима онлайн след публикуването ѝ от Службата за публикация на "Официалния вестник“ на Европейския съюз на 23 или 24 август 2022г.

В сряда, 17 август, Министерският съвет отмени решение № 529 от 27 юли 2022 г., с което "Информационно обслужване“ АД бе определено за системен интегратор за извършване на дейности по системна интеграция на цифровата радиокомуникационна система ТЕТРА.

Чрез публикуваната днес обществена поръчка се изпълняват изискванията на ЕК, така както са заложени в Плана. С новата процедура се гарантира публичност, прозрачност и равно третиране на потенциалните участници, както и спазване на изискванията на ЕК и европейските правила и практики.