Американското подразделение на Subaru- Subaru of Indiana Automotive (SIA), отчете производството на автомобил с пореден номер 5 000 000- Outback Wilderness 2022, изпълнен в Geyser Blue екстериорен цвят.

Юбилейната граница е достигната в единственото съоръжение на Subaru извън Япония, което през 2022-а отбелязва 35 години оперативна дейност.

В момента в завода на SIA се произвеждат моделите Ascent, Impreza, Legacy и Outback, като сглобените в страната автомобили покриват около половината от нуждите на Subaru в Северна Америка.

От SIA споделят също така, че за тази седмица е планирано на поточната линия да бъдат качени изцяло новите поколения- моделна година 2023, на Legacy и Outback, и че до края на декември общото производство на съоръжението се очаква да достигне границата от 7 000 000 автомобила.

Заводът на Subaru of Indiana Automotive (SIA) стартира като съвместно предприятие на Subaru и Isuzu на 17 март 1987 година, като през годините там се произвеждат модели като Subaru Legacy, Isuzu Pickup, Isuzu Rodeo, Honda Passport и Toyota Camry. От 2016 година, в комплекса се сглобяват само автомобили Subaru.