Либерото и капитан на Марица (Пловдив) Ивелина Монова е състезателката с най-дълъг стаж в клуба от настоящите волейболистки. Монова даде интервю пред volleymaritza.bg за новия сезон.

– Какви са очакванията за новия сезон?

– Очакванията са като всяка година – титла, Купа и максимално добро представяне в Шампионска лига.

– За съжаление все още има неяснота около отборите, които ще участват в НВЛ и кой ще администрира първенството?

– Това са въпроси, на които други хора трябва да отговорят. Силно се надявам да се стигне до решение, в което да направи първенството по-интересно, конкурентно и да израстваме всички отбори заедно.

– Какви са очакванията за Шампионска лига?

– Това е огромно предизвикателство. Първо да видим какъв жребий ще ни се падне и тогава можем да говорим за очаквания. Ние ще покажем максимума от себе си във всеки един мач.

– Покрай теб израстват и доста от младите маричанки. Виждаш ли от тях бъдеще таланти в тях за българския волейбол?

– Разбира се, тези деца са правилно селектирани. Въпросът вече е до тяхната упоритост, труд и до правилното им развитие. Имаме много талантливи момичета, които се надяваме да бъдат гръбнака на женския национален отбор.

– Кой беше най-запомнящия се момент през миналия сезон?

– Моментите бяха много. Работихме в много приятна обстановка, бяхме задружни и колектив. Най-хубавите моменти за мен са в зала Колодрума, когато играем Шампионска лига. Това са моментите, които аз лично винаги помня, независимо от резултата, защото няма нищо по-хубаво от това да играеш пред пълна зала.

– Марица се сдоби с няколко нови придобивки през тази година – клубен автобус, спортен ресторант, предстои и да се открие обновената зала на Спортното училище.

– Това е нещо невероятно и благодаря на господин Динков, господин Славов и всички лица, които направиха това нещо реалност. Аз съм израснала в едни други времена и много се радвам, че младото поколение на отбора имат тези придобивки. Надявам се те да го оценят, защото това е един огромен плюс за нашия клуб.

– Какво ще си пожелаеш за новия сезон?

– Да сме живи и здрави и без контузии.