Слуховете за възможен трансфер на суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо в Борусия (Дортмунд) са довели до ръст в цената на клубните акции на "жълто-черните“ в стоковата борса, пише Tuttomercatoweb. Дяловете на германския отбор са нараснали с 2,3% в сравнение с дните преди да се появят информациите за потенциалното привличане на португалския национал.

Борусия обаче явно ще си остане само с поскъпването на акциите, тъй като според "Билд“ от клуба са заявили пред агента на Роналдо Жорже Мендеш, че не проявяват интерес към възможността да го имат в състава си. В германския клуб обаче се обсъжда варианта да отправят късно предложение за Роналдо, а Мендеш прави всичко възможно да окуражи шефовете на "жълто-черните“ да предприемат подобен ход.

Борусия търси нов нападател, след като Ерлинг Холанд бе продаден на Манчестър Сити, а Себастиан Алер, който бе привлечен за негов заместник, бе опериран, след като му бе открит тумор в тестисите. Той със сигурност ще пропусне няколко месеца, в които ще трябва да се възстановява. Възможно е както да се отправи оферта за закупуването на Роналдо, така и да бъде направен опит за привличането му под наем.