Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 37-годишна жена, извършила хулигански действия и причинила телесна повреда на полицай. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

На 06.07.2021 г. за времето от около 21,14 ч. до около 21,45 ч. в сградата на Централен кооперативен съюз, обвиняемата Н.П. извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – безпричинно нанесла няколко удара с ръка по главата на М.З., заемащ длъжността "Организатор сигурност“ при Централен кооперативен съюз. Деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред – след пристигането на мястото на полицейски служители, обвиняемата ударила с юмрук по главата старши полицай Е.Б., с което й нанесла лека телесна повреда. След това опитала да я изрита в корема и започнала да обижда полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал. 2 във вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 2, т. 4 във вр. чл. 130, ал. 2 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу Н.П. да продължи в съда.