Изцяло обновена с нови тротоари, бордюри и нова асфалтова настилка е ул. "Добруджа“ в отсечката от бул. "Мадара“ до ул. "Съединение“. Това съобщиха от Общината. От общинската администрация напомнят, че движението по нея се осъществява еднопосочно – от бул. "Мадара“ към ул. "Съединение“, като организацията на движението е обозначена със съответната сигнализация. Асфалтирани са също пешеходната алея между ПЕГ "Н. Й. Вапцаров“ и СУ "Сава Доброплодни“ и спортната площадка в двора на II ОУ "Д-р Петър Берон“, която не е била ремонтирана от близо 40 години. Нов тротоар и ново LED-осветление са изградени по ул. "Съединение“ от ул. "Добруджа“ до ул. "Преслав“ покрай ученическия стадион и така целият район около четирите училища в тази част на града има съвсем друг облик.

Продължават усилените строителни работи по ул. "Харалан Ангелов“ покрай Трето основно училище "Димитър Благоев“ в участъка от ул. "Кирил и Методий“ до ул. "Васил Априлов“. Там също ще бъдат обновени тротоарите и бордюрите. Изградена е нова каменна основа на уличното платно и предстои полагане на асфалтовата настилка. Почистени са отводнителните канали в двора на училището, където също ще бъде преасфалтирана спортната площадка. В този район започна ремонтът и на ул. "Неофит Бозвели“ в участъка от ул. "Харалан Ангелов“ до ул. "Васил Друмев“.

Приключиха и строителните дейности по улица "Шуменско плато“ в квартал "Дивдядово“. Нов асфалт е положен по ул. "Ген. Скобелев“ в участъка от ул. "Васил Априлов“ до ул. "Бели Лом“. Направен е ремонт на площад "Гривица“ от ул. "Ген. Скобелев“ до ул. "Подп. Калитин“ и на кръстовището между улиците "Васил Априлов“ и "Васил Друмев“. Завърши асфалтирането и на пътя за площадката за опасни отпадъци, която се намира след кв. "Тракия“ в посока към изхода от града.

Строителните дейности се извършват от фирмата "Автомагистрали – Черно море“ АД със средства от бюджета на Община Шумен.