Шампионът Лудогорец победи с 1:0 Жалгирис в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите. "Орлите" стигнаха до успеха след автогол, като Иван Татомирович прати топката в собствената си врата още във втората минута. Разградчани могат да съжаляват, че не взеха по-сериозен аванс преди реванша след седмица, тъй като през първата част и особено в първите минути имаха тотално превъзходство и на три пъти удариха гредите преди почивката.

В края на мача гостите останаха с човек по-малко, след като резервата Донатас Казлаускас си изкара два жълти картона. Кирил Десподов също бе официално предупреден и ще пропусне реванша заради натрупани картони.

В даденото от съдията продължение Лудогорец направи още два пропуска, като първо Десподов бе оставен сам срещу вратаря, но стреля в обсега му, а в последните секунди и Недялков пропусна.

На трибуните в ложата на "Хювефарма Арена" присъства Димитър Бербатов и един от основните му съмишленици в борбата за президент на БФС - Петър Величков. Той бе в компанията на един от собствениците на "орлите" Георги Домусчиев, техническия директор Козмин Моци и изпълнителния директор Ангел Петричев.

В другия мач с българско участие ЦСКА надигра Базел с 1:0 на стадион "Васил Левски“. В 70-ата минута на срещата в София Серхио Лопес си вкара автогол, а малко преди изтичането на редовното време "червените" можеха да получат дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Адам Шалай, но съдията от Хърватия остана безмълвен.