Първа среща по подготовката на изборите за народни представители на 2 октомври 2022г., проведе днес областният управител Огнян Асенов. Той се срещна с ръководството на РИК-Видин, назначена с Решение №1262-НС/12.08.2022г. на Централната избирателна комисия. На срещата присъстваха председателят на РИК – Видин Даниел Боянов, заместник - председателите Ирена Николова и Росен Кръстев и секретарят на комисията Павел Петков. Това съобщишха от Областна администрация - Видин.

Областният управител информира за извършеното до сега от администрацията във връзка с организационно – техническата подготовка на изборите. Издадена е заповед за утвърждаване състава на техническия екип, който ще е отговорен за дейностите по провеждане на изборите, определени са служителите, които ще получат централизирано осигуряваните книжа и материали. Осигурени са всички условия и материали за дейността на РИК- Видин, която встъпи в правомощията си на 13 август 2022г.

Огнян Асенов увери, че от страна на Областна администрация – Видин ще бъде оказано пълно съдействие на РИК –Видин, за да бъде обезпечен изборния процес и той да премине гладко и спокойно. Областният управител предвижда провеждане на срещи с териториалната звена на изпълнителната власт, както и с кметовете на общини, за гарантиране на нормалното и прозрачно провеждане на изборите за 48-то Народно събрание на Република България.

Председателят на РИК – Видин изрази задоволство от инициираната среща и добрата съвместна работа с екипа на Областна администрация- Видин.



Районната избирателна комисия – Видин ще осъществява дейността си в административната сграда на Областна администрация Видин на адрес:

гр. Видин, ул. "Дунавска" № 6, ет. 1, заседателна зала №1

Телефони за връзка с комисията:

094 / 68 00 66; 094 / 68 00 65;

e_mail: rik05@cik.bg