Новозеландската компания Rodin Cars разкри подробности за новия си хиперавтомобил FZERO, който е разработен с единствената идея да предложи най-добрата динамика и скорост на писта или затворен маршрут.

От Rodin коментират, че FZERO ще предложи изживяване напълно сравнимо с това на модерен болид от Формула 1, като за целта се разчита на изключително мощен двигател, минимално тегло и аеродинамика, която буквално ще спира дъха.

С основни габарити дължина 5500 мм, ширина 2200 мм и височина от само 1130 мм, FZERO е с междуосие от 3 метра и тегло от само 698 килограма.

С изцяло карбоново окачване, хиперболидът е оборудван с изцяло нов 4-литров, V-образен, десетцилиндров хибридизиран двигател (132 килограма), който е в състояние да генерира максимална мощност от 1176 конски сили и максимален въртящ момент от 1026 Нм. Задвижващата система е изпълнена със специално разработена за модела 8-степенна предавателна кутия с титаниев кожух.

Всеки един от бъдещите собственици на Rodin FZERO, който ще бъде произведен в лимитирана серия от 27 екземпляра и с очаквани първи доставки през лятото на 2023 година, ще може да разчита на максимална скорост на движение от над 360 км/ч