На осем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в област Шумен през последните 24 часа, съобщиха от ОДМВР - Шумен.

Ликвидиран е пожар в отпадъци в село Радко Димитриево след получен в 17:02 часа сигнал. Екипът, който пристигнал на място установил, че пламъците са на главния път в посока към село Ивански. Пожарът бил загасен с помощта на 500 л. вода и е без материални загуби.

Екип от Шумен оказал съдействие за пренасяне на болна от жилище на ул.“ Димчо Дебелянов“ в града жена до екип на спешна помощ.

В 18:31 часа е прието съобщение за пожар в двор на къща в село Васил Друмево. Към ул.“ Цар Калоян“ е насочен противопожарен екип от РСПБЗН- Шумен. На място огнеборците заварили обхванат в пламъци покрив на къща. На помощ в гасенето на пламъците дошли още два екипа от шуменската пожарна. Установено било, че собственикът на имота запалил огън за зимнина, оставил огнището без надзор. Близо е имало горими материали и разпалки и пожарът се е развил бързо.

Пламъците са ликвидирани с помощта на 18 тона вода. Унищожени са около 100 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество, опушени са около 150 кв.м. стени.

Малко преди 21 часа е приет сигнал за пожар в комин в заведение в Градската градина. До пристигане на екипа пламъците били погасени от персонала на заведението.

В 17:51 часа на 11 август е приет сигнал за пожар в двор на къща на ул.“ Септември“ в село Памукчии. Изпратен на място е екип на РСПБЗН- Нови пазар. Изяснено било, че 85-годишен мъж запалил суха трева в непосредствена близост до дворното място. Опитал се да изгаси пожара, но не успял. На помощ се притекъл синът му.

Огнеборците загасили пожара с помощта на 3 тона вода. Унищожени са около 1 куб.м. дърва за огрев. Спасени от опожаряване са три къщи.