"Държавата дава 800 000 000 лв. заем на "Булгаргаз“, съобщава на първа страница вестник "Добруджанска трибуна“. Решението идва след изготвянето на оздравителен план в партньорство между две министерства - на енергетиката и на финансите. "Регионалните здравни инспекции започват проверки за продажба на райски газ на лица под 18 г.“, съобщава изданието.

Това е по изискване на здравния министър д-р Асен Меджидиев. Мотивът е рискът за здравето на непълнолетни лица след употреба на такова вещество и изпълнение на нормативните уредби у нас. "Неправоспособен водач не се подчини на сигнал за проверка и избута от пътя полицейска кола“, съобщава още изданието.

Инцидентът е станал на второкласен път в близост до разклона за с. Коларци на 10 август около 18:30 ч. За случая е уведомена Районната прокуратура в Добрич, образувано е досъдебно производство.

"Новороденото тюленче във варненския делфинариум вече си има име“, съобщава вестникът. Съоръжението отбелязва 38 години от своето създаване и това е повод за официално именуване на тюленчето. То ще носи името на своя баща.