ЧЕТИРИ ЛАПИ става част от първото издание на младежкия фестивал "My Sofia. Youth with causes" с актуалната си кампания "МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО.", насочена към незаконната онлайн търговия на кучета онлайн. Организатор на събитието е Дирекция "Спорт и младежки дейности" на Столична община. Фестивалът е насочен към младите жители на столицата и ще се проведе в рамките на три дни от 12 до 14 август, в новооткритата местност Agora, край езерото Панчарево. Входът е свободен.

Международната организация за защита на животните, ще вземе участие в пилотното издание с мотото "ЧЕТИРИ ЛАПИ: Разкриваме, спасяваме, защитаваме - отговорна грижа за животните“. Фондацията ще представи подробно темата за незаконната търговия на кучета онлайн и как да се избегнат рисковете с най-новата си кампания "МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО > Аз знам рисковете, а ти?". Посетители на фестивала ще могат да научат повече за отговорно отглеждане на домашните любимци, както и да получат информация и за някои от четириногите за осиновяване в клиниката за бездомни и ранени животни на организацията в Банкя.

"Столична община са наш устойчив партньор и се радваме, че заедно успяваме да работим по редица успешни проекти, свързани с хуманното отношение към животните. Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че чрез такива събития, на които информираме по интересен и провокиращ начин младежите, им помагаме те да станат отговорни хора и жители на столицата, запознати с рисковете от незаконната търговия на кучета онлайн и да знаят как да полагат правилните грижи за домашните и бездомни животни," споделя Деница Славова, ръководител на отдел "Комуникации“ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Павилионът на ЧЕТИРИ ЛАПИ ще очаква посетителите днес от 15ч. до 19 ч. и на 13 август от 11ч до 17 ч. Интересна викторина с въпроси ще тества знанията на младежите за домашните любимци, а отговорилите правилно - ще получат награди, сред които: фризбита, бандани и тениски с логото на кампанията "МАЛКО. БЪРЗО. БОЛНО> Аз знам рисковете, а ти?" и други. При желание, присъстващите на събитието ще могат също да подкрепят и с дарение някоя от каузите на фондацията.

Програмата на фестивала е пълна с много и различни дейности. От сутрин до вечер младите хора ще могат да се включат в интересни активности. Спортни дейности като академично гребане с Румяна Нейкова, кану-каяк, уроци по зумба, пилатес, йога и баскетбол. Артистични занимания като изработка на хвърчила, катерене по дърво - система мънки, рисуване на текстил и още много други в работилниците и ателиета на фестивала.