135 боксьори от 18 страни, сред които и България, ще вземат участие в шестото издание на турнира за юноши и девойки – "Купата на нациите“ във Върбас, Сърбия. Той започна днес, като родните таланти научиха пътя, който трябва да изминат, за да спечелят медали от надпреварата.

България е представена от 15 момчета и момичета, които са водени от треньорите Борислав Георгиев и Ангел Тодоров. В състава на националния ни отбор при юношите са Ангел Димитров (48 кг), Георги Караколев (50 кг), Евелин Колев (52 кг), Мартин Колев (54 кг), Манчо Методиев (54 кг), Викторио Илиев (57 кг), Константин Костов (60 кг), Асен Асенов (63 кг), Сами Халил (66 кг), Георги Запринов (70 кг) и Ивайло Петров (80 кг). При девойките България е представена от Дилиана Петрова (48 кг), Катерина Тончева (57 кг), Татяна Любенова (70 кг) и Алейна Мехмед (+80 кг).

"Купата на нациите“ се очертава да е изключително силна като турнир. Заявки са подадени от страни като САЩ, Казахстан, Азербайджан, Италия и др.

Надпреварата се явява и етап от подготовката на националите ни преди Европейското първенство за юноши и девойки в Италия, което ще се проведе в края на месец септември.