ПП КОД се явява самостоятелно на изборите. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Лидерът на Консервативното обединение на десницата д-р Петър Москов коментира слуховете, за това как КОД ще се явява на предстоящите избори по следния начин:

"КОД ще се яви на изборите самостоятелно!

Всякакви твърдения за възможни коалиции, в които КОД ще участва, са неверни!

Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обенинение. Това беше и призивът на КОД към всички, които наричат себе си десни.

Отговорите на тези “десни" ги чухме всички. От безумното- “За нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)" от ПП и ДБ, до арогантното-“ Нашата партия е голяма и си е самодостатъчна" на ГЕРБ.

След неуспехът на усилието за такава силна дясна коалиция считам, че всякакви други половинчати ситуацоинни съюзи са отстъпление от смисъла.

А смисълът е българските граждани да имат надеждата, че след тези избори нещо ще се промени и има кой да носи отговорност с дългосрочен хоризонт.

Това което предстои е нещо различно. Не битка за поемане на отговорност, а боричкане за по-добра стартова позиция при следизборно надлъгване.

КОД отива на изборите с убедеността, че задача номер едно е постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство.

Никакви обединения, около никакви други задачи не могат да изместят или да заместят изпълнението на тази задача. Съответно и коалиции изградени около други приоритети са плъзгане по повърхността на проблема, а не радикално изгребване на мръсотията в която сме.

КОД е това и това ще бъде!

Ако и Вие мислите така, хайде да се борим заедно!", категоричен, бе Петър Москов.