Продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора на брега на язовир "Копринка“ вече започна от началото на тази работна седмица. Това съобщиха за Радио "Фокус" - Стара Загора от Община Казанлък. Билетите са на цена от 20 лв. и могат да бъдат намерени в Културно-информационния център в град ама розите. Оперният спектакъл е част от програмата за Празниците в Долината на таркийските царе 2022. Работното време на центъра е от 09,00 ч. до 18,00 ч., с прекъсване между 12,30 и 13,30 ч. Телефоните за контакти са: - 0431/98352, +359 885771464.

Дългоочакваните празнични дни, посветени на мистичната древнотракийска култура тази година, ще се проведат от 26 август до 4 септември. Програмата е наситена с разнообразни събития, сред които оперните спектакли се отличават с висока класа и атрактивност на брега на язовир "Копринка“, над водите на потопения древен град Севтополис.

За втори път на откритата сцена Държавна опера – Стара Загора и Община Казанлък ще предложат на публиката три спектакъла с начален час 20,00 ч. На 1 септември зрителите ще могат да се насладят на "Хубавата Елена" - опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-НЕТИ. На 2 септември ще бъде представена "Кармен" от Жорж Бизе с Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др., а на 3 септември – "Моление" – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан.

Рени АТАНАСОВА