От 8 до 13 август Олимпийското рали ྄ Revival ще предложи маршрут от общо 2252 километра от Кил до Мюнхен. 197 отбора от девет нации ще преминат множество специални етапи в шест дневни етапа. Opel Classic е също на старта в това класическо пътуване с няколко исторически модела.

"Радваме се, че можем да допринесем с истинска класика за това голямо възраждане с исторически модели на Opel като Rallye Kadett от 1971 г. и Commodore GS/E Coupe. И разбира се, Opel Olympia не трябва да липсва, затова го изпращаме заедно с като нашия нов Plug-in хибрид Astra, който ще привлече вниманието към себе си като превозно средство за екипаж със своя смел, ясен дизайн и новаторски технологии“, подчертава ръководителят на Opel Комуникации Харалд Хампрехт.

В своето поздравление към юбилейното събитие Валтер Рьол описва Олимпийското рали от 1972 г. като "Ралито на века“. Защото оттук започна всичко за най-добрия рали пилот на всички времена: "След това рали нищо не беше същото.“ Следва първият му шофьорски договор с Opel. Рьол настоя да покара няколко специални етапа в историческите модели на марката. И ще стартира в четвъртък, 11 август, с Commodore GS/E Coupe, предоставен от Opel Classic в Кьолн. Както при оригинала от 70-те години на миналия век, системата за впръскване е заменена от три двойни карбуратора Weber със спортни въздушни филтри - това увеличава на производителността с около 15 процента.

Почетният спортен президент на ADAC Херман Томчик и ветеранът от моторните спортове Гюнтер Холцер ще карат в Олимпийското рали ྄ Revival със специален екземпляр от поколението Kadett B – същият Rallye Kadett, който шведският рали ас Андерс Куланг и неговият навигатор Бруно Берглунд караха през 70-те години. Оборудван с двигателя на "големия брат" Rekord Sprint, специална задна ос, ролкейдж и допълнителни инструменти, той е перфектна основа не само за използване в моторните спортове.

И накрая, но не на последно място, едноименният Opel не трябва да липсва на едно "Олимпийско рали“. Автомобилът, който ще участва в тазгодишното издание, е Olympia 1100 SR от 1967 г. Аналогично на концепцията Rekord/Commodore, Opel пусна по-фина версия на Kadett по това време - 1100 SR стандартно с 44 кВт/60 к.с. е карана с по-големите двигатели CIH с 55 кВт/75 к.с. и 66 кВт/90 к.с. Тази Olympia достига скорост до 170 км/ч - стойност, която обикновено е била запазена за спортни автомобили по това време.