Редовните кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности в Техническия университет – София ще се проведат в събота, неделя и понеделник. Тестът по математика ще се проведе на 02.07.2022 г. За специалността "Инженерен дизайн" изпитът по рисуване е на 03.07.2022 г., а изпитът по композиция на 04.07.2022 г. Изпитът по чужд език (немски, английски) също е на 04.07.2022 г. Всички изпити започват в 9 часа и ще се проведат присъствено.

До 08.07.2022 г. включително кандидат-студентите, които ще кандидатстват с оценки от предварителните изпити или с оценки от матури, могат да подават документи на място в ТУ – София и неговите филиали в Пловдив и Сливен, в бюрата за приемане на документи в страната или по Интернет.

Документите за кандидатстване са следните:

1. Диплома за средно образование – оригинал и копие;

2. Удостоверение от първи гимназиален етап (за завършващите през 2022 г.) – оригинал и копие;

3. Попълнено заявление.

На трите предварителни изпита по математика се явиха близо 2400 кандидат-студенти, което потвърждава нарасналия интерес към обучението във водещото висше техническо училище в страната.

Техническият университет – София предлага обучение по над 30 бакалавърски специалности, като 4 от тях са нови - "Интелигентни системи и изкуствен интелект“, "Интелигентни системи и изкуствен интелект – на английски език“, "Анализ на данни“ и "Киберсигурност“.

Съгласно рейтинговата система на университетите ТУ – София за поредна година е водещ в шест професионални направления – "Машинно инженерство“, "Електротехника, електроника и автоматика“, "Комуникационна и компютърна техника“, "Енергетика“, "Транспорт, корабоплаване и авиация“ и "Общо инженерство“.

Техническият университет – София е съучредител на Европейския технологичен университет EUt+, съюз на осем европейски висши училища, с което за студентите се откриват нови възможности за модерно обучение чрез мобилност и за придобиване на европейски бакалавърски и магистърски степени.

Подробна информация за кандидатстудентската кампания 2022/2023, може да се намери в сайта на ТУ – София на следния адрес: https://priem.tu-sofia.bg/ .