В Смолян ще се проведе редовно заседание на Общински съвет от 13:00 часа в зала 247 в местната администрация. Това съобщиха от Общината.

В първоначалния дневен ред са включени 43 докладни записки. Сред тях са Удължаване срока за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги като услуга от общ икономически интерес и изпълнение на дейности, свързани с превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности. Съветниците ще обсъдят и Приемане на решение за сформиране на комисия за реформиране на "Дом за стари хора“ с. Фатово.

На заседанието ще се обсъди и определяне на зони за престой и платено паркиране на пътни превозни средства на територията на община Смолян.

На вниманието на местния парламент ще бъде и депозираното инвестиционно намерение от "СЪН ПАРК“ ЕООД за строеж: Изграждане на пътна връзка мост над река "Черна“ за транспортен достъп до обект "Търговски комплекс с магазини и допълващо застрояване – трафопост“.

Отново на обсъждане ще се подложи и докладната записка за учредяване възмездно право на строеж за срок от 30 години за изграждане на енергийни обекти – наземни фотоволтаични електроцентрали и съпътстваща инфраструктура върху общински недвижими имоти.

Ще бъде разгледано и предложение за подмяна на съществуващия с нов бюст-паметник на революционера Никола /Кольо/ Шишманов с местонахождение площад в с. Славейно.

Съветниците ще разгледат и предложение за сключване на договор за сътрудничество между Национална художествена академия и Кметство – с. Момчиловци, за срок от 1 година.

Ще бъде обсъдено и приключване на ликвидация на "УЧЕНИЧЕСКО И СТОЛОВО ХРАНЕНЕ“ ЕООД в ликвидация, с ЕИК: 120506497 и адрес на управление: гр. Смолян, ул. "Дичо Петров“ №1.