Днес край Свищов стартира инициативата "ДА ИЗЧИСТИМ ДУНАВ ЗАЕДНО" в международния ден на река Дунав, съобщиха от общината. Всяка година на 29 юни 14-те държави от Дунавския басейн заедно честват една от най-големите речни системи на Европа, както и хората и дивата природа, които разчитат на нея.

Във връзка с този ден от Eко Партнърс България организират кампания "Да изчистим Дунав заедно" – своеобразен фестивал с най-различни активности, измежду които почистване на редица локации по брега на Дунав, провеждане на образователни и информативни дейности за ползата от разделното събиране на отпадъци, като начин да опазваме природата чиста, и каране на каяци, за да я обикнем още повече и да се вдъхновим за ежедневни действия за чиста природа!

По повод Международния ден на реката, организаторите канят всички заинтересовани лица на 29 юни от 17:30 ч. в местност "Паметниците“ край гр. Свищов, за да споделят богатата програма от активности заедно!

Ето какво предстои:

Носете минимум 1 кг. разделно събрани пластмасови бутилки от напитки, за да участвате в томбола, от която може да спечелите .... полет с балон!

Да, точно така, специално за този важен за нас ден, ви подаряваме това вълнуващо преживяване! 45-ма от вас ще имат възможността да видят Дунавския бряг от въздуха!

А, ако въздухът не е вашата стихия, то ви подаряваме незабравимо водно преживяване – разходка с каяк в Дунав! За да се слеете с природата и по един различен начин да опознаете реката и красотата и отмората, които тя предлага, а защо не и да намерите ново хоби? Всичко това могат да ви дадат нашите приятели от Каяк клуб Свищов! Горещо го препоръчваме!

За деца и възрастни сме подготвили множество забавни образователни дейности!

Разбира се, ще почистим цялата местност от отпадъци – придошли от водите на реката или попаднали там по друг начин! Но важното е да оставим мястото още по-хубаво, отколкото сме го намерили! И да се влюбим в опазването на околната среда!

Всички годни за това отпадъци ще бъдат рециклирани!