По предложение на парламентарната група на "Възраждане“ с 14 млн.лв. бяха увеличени средствата за скъпоструващо лечение и трансплантации на болни деца в чужбина, съобщиха от партията.

"Само преди дни имаше кутия за събиране на средства тук в Народното събрание. Сумата беше 200 000 лв. за лечение на дете. Крайно време е да се погрижим за българските деца. Събирането на капачки и пускането на DMS-и са чудесна гражданска инициатива, но не е държавнически подход.“, коментират от "Възраждане“.

Отново по предложение на политическата организация беше прието и решение за увеличаване на заплатите на служителите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

"От години заплатите в институцията не са увеличавани и предвид високата инфлация това беше належащо. Предложихме увеличение от 2 100 000 лв. от 1 юли, тъй като постигнахме договорка със синдикатите, че тези пари ще бъдат достатъчни, за да се увеличат до края на годината с 10% заплатите на администрацията на НЗОК.“ коментираха от "Възраждане“.

Малко по-рано през деня беше одобрено и увеличението на пенсиите, което беше подкрепено от "Възраждане“ и на първо, и на второ четене.