Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима мъже за кражба на каса с пари и старинни монети, съобщиха от Пресцентъра на Софийска районна прокуратура .

На 25.06.2022 г. около 22,30 часа, обвиняемите С.Т., П.А., П.Д. и Ю.Ц. използвали неустановено до момента техническо средство, разбили брава и патронник на врата и влезли в жилище на ул. "Бесарабия“ в гр. София. От него откраднали бижута, каса, в която имало 32 500 лева, 3500 евро, 63 бр. старинни монети и 92 бр. различен калибър боеприпаси за огнестрелни оръжия от владението на В.П. След това натоварили инкриминираните вещи в лек автомобил "Опел“ с поставени регистрационни табели от друга кола и избягали.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т.3, 4 и 10, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“.

С.Т., П.А., П.Д. и Ю.Ц. са многократно осъждани. Предвид възможността да извършат друго престъпление, прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите.