В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху обезопасяването на водните площи. На територията на Кюстендил и малките населени места работи общинска комисия по водно спасяване която има разписани дейности и ангажименти в рамките на летния сезон. По темата ще разговаряме със секретаря на комисията Стоян Стоянов. С настъпването на летния сезон много от хората търсят прохлада и забавление във водните площи. Прохладата може да бъде опасна, ако я търсим на неподходящите места. Темата ще продължим с Николай Велчев, експерт "Водноспасителна дейност“ към Областния съвет на БЧК – Кюстендил.

В първите дни на месец юли в Кюстендил ще се проведе Шестнадесетия Международен фолклорен конкурс “Пауталия“. Целта на конкурса е да даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор; да съхрани и популяризира българското народно творчество. Председателят на организационния комитет Иван Андонов ще бъде наш гост в предаването. Ще ви запознаем и с по-важните докладни записки, включени в дневния ред за предстоящото редовно заседание на Общинския съвет в Кюстендил.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 078/ 55 18 50. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.