"Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от дружеството. Днес във връзка с ремонт на довеждащ водопровод по ул. "Производствена“, кв. "Факултета“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ж.к. "Люлин“ 3 - бл. 368, бл. 369, бл. 370 и бл. 371

ж.к. "Люлин“ 4

ж.к. "Люлин“ 5

ж.к. "Филиповци“

кв. "Филиповци“ /махалата/

кв. "Суходол“ - района между ул. "Момина сълза“, ул. "Траян Танев“, ул. "Стоичко Станиславов“, ул. "Щит“, ул. "Суходолска“ от ул. " Околовръстен път“ до ВСУ "Любен Каравелов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси:

ж.к. "Люлин“ 4 - до 96 СУ "Лев Николаевич Толстой“

ж.к. "Люлин“ 5 - до 97 СУ "Братя Миладинови“

кв. "Филиповци“ - на площада

кв. "Суходол“ – на площада.

На 27 юни 2022 г. (понеделник) във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. "Никола Корчев“, ж.к. "Люлин“ 6 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:

ул. "Никола Корчев“- бл. 622.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 622.

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на "Софийска вода", живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.