Столичен превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София) иска да напомни, че "Щастието – това си ти!“ Това е и темата на тазгодишния хепънинг по повод 26-ти юни Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, съобщиха от Столична община.

Днес от 11:00 часа, ул. "Алабин“ №39, New Kids From The Block - откритата сцена за градска култура. Вече е традиция на този ден в главните роли да са доброволците на Центъра, които целогодишно работят за по-добрата информираност по проблемите свързани с употребата на наркотици, алкохол, тютюн. Младежите ще представят авторския мюзикъл "Чисто щастие“. Чрез постановката се акцентира върху актуални проблеми, с които тийнейджърите се сблъскват. Танц, музика и театър се преплитат, за да излязат на преден план емоциите и чувствата на младите хора, които през любовта откриват истинското щастие – чисто и искрено.

След спектакъла ще се проведе дискусия на тема "Щастието – това си ти!", а от 13:00 часа ще има две арт ателиета за рисуване и декупаж и възможност за моментни снимки с фото будка.

Превантивен център по проблемите на зависимостите – София, предоставя разнообразна информация, свързана с психоактивните вещества и предлага безплатни консултации на деца и младежи, техните родители, както и за пълнолетни с вредна употреба или зависимост към цигари, алкохол, хазарт, наркотици. Дейността се извършва от специализиран екип – психолози, психотерапевти, социални работници. Към ПИЦ по ПН функционира първият по рода си в България Дневен консултативен център за деца, юноши и родители.

Центърът обучава специалисти и прилага редица програми за превенция. Работи в училищна среда по национални програми за универсална превенция на употребата на психоактивни вещества - “Кодово име “Живот" (за 5-7 клас) и “От връстници за връстници" (за 8 – 11 клас).

На 26-юни от 11 часа в пространството на "новия“ книжен пазар на ул. "Алабин“ всеки ще може да даде своя принос към каузата за балансиран и здравословен начин на живот без зависимости!