Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурния синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова. В сутрешните часове на по-малко на места, а след обяд в много райони от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Дневните температури слабо ще се понижат, преобладаващите максимални ще са между 25° и 30°, в София - около 25°. През нощта срещу понеделник явленията в повечето райони ще отслабнат и спрат. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще се развива купеста облачност и след обяд по северното крайбрежие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни райони до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.