Зоопаркът в Стара Загора отвори врати след цялостното си обновяване. Това съобщи кметът на общината Живко Тодоров. Зооградината изчакваше своя лиценз от Министерството на околната среда и водите, за да разкрие пред старозагорците и гостите на града модерната си нова визия.

Любимото и емблематично място, което се намира в сърцето на най-големия парк в града – "Митрополит Методий Кусев“, ще посрещне първите си гости в петък. Входът ще бъде свободен, а работното време ще започне от 10.00 часа.

Днес от 11.00 часа е предвидено официалното откриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Покана за присъствие имат представителите на местната и държавната власт, Фонда за устойчиви градове - институцията финансираща проекта за цялостното ремонтиране на зоокъта, Тракийския университет, както и на фирмата-изпълнител на дейностите, разбира се и всички приятели на Зоопарка.

Посетителите ще могат да започнат своята обиколка по реновираните алеи в съботния ден още от 9.00 часа. Входът ще бъде безплатен, а изходът ще бъде затворен в 20.00 часа.

И двата празнични за зоокъта дни ще са изпълнени с много изненади, игри, подаръци и усмивки.

От неделя – 26 юни, Зоопаркът ще работи с обичайното си работно време. Билети могат да се закупуват от 8.30 до 19.30 часа. Входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за посетители от 7 до 18 години и безплатно за малчугани до 7-годишна възраст.

Зоопаркът доби съвременен облик, съчетавайки зони за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. В него могат да се видят около 400 животни от 80 вида, представители на фауната на почти всички континенти.