***

Пловдив.

От 11.00 часа президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще присъства на открития летателен ден в Авиобаза "Граф Игнатиево“ по случай авиационния празник, посветен на 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годиншнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

***

Троян/с. Орешак.

От 11.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак ретроспективната изложба "Традиция с бъдеще“

***

София.

От 19.30 часа в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“ ще бъдат представени резултатите от творческата лаборатория за млади хореографи "Хелиос“.

***

Благоевград.

От 16.00 часа в парк "Македония" в Backstage ще се състои пресконференция на израелската изпълнителка ИЩАР

***

Бургас.

От 20.00 часа в Летен театър – Бургас ще се състои спектакъл по повод 15 годишния рожден ден на танцова група "Петлите ".

***

Варна.

От 10.00 часа в градината на Карин дом ще бъде отбелязан 26-ят рожден ден на Карин дом.

***

Габрово.

От 11.00 часа пред Дечковата къща на ул. "Опълченска“ № 8 ще се проведе литературна обиколка в квартал "Шести участък“. Бутиковият градски тур ще разкрие детайли от литературната история на Габрово (Иван Андрейчин, Ран Босилек) и поглед към занаятчийската и градската култура.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа ще бъдат отбелязани 128 години от рождението на Димитър Пешев в Кюстендил.

***

Плодвид.

От 11.00 часа авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители, като домакин на авиационен празник по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

***

Сливен.

От 09.00 до 18.00 часа пред сградата на община Сливен ще се проведе фермерски пазар за местни производители от Сливен и региона.

***

Сливен.

От 10.00 часа в село Крушаре ще бъде открит Регионалния събор край Тунджа.

***

Стара Загора.

От 9.30 часа пред офиса на Туристическия информационен център ще бъде дадено началото на "Поетична разходка из улиците на Стара Загора“.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа е предвидено официалното откриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

***

Русе.

От 11.00 часа ще бъде открита изложбата на Обредни хлябове от етнографските региони на хърцоите и капанците, които ще бъдат показани на Средновековния град Червен.