Двустранна търговска камара България - Румъния (BCCBR) продължава серията си от срещи с бизнеса в България под името “Как да бъдем успешни на румънския пазар", съобщиха организаторите. Камарата организира седмото си събитие с подкрепата на Община Хасково от 10:00 – 13:30 часа в зала "Хасково“ на Община Хасково.

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да предоставя пакети от допълнителни услуги /продукти за компании от региона. Дейността ѝ е насочена да стане най- голямата платформа, предоставяща актуална информация за бизнес средата в Румъния и България и да развива комуникационна система за надграждане на бизнес отношенията между двете държави.

Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвиват своя бизнес в България и Румъния и популяризирането им в световен мащаб.

BCCBR предоставя необходимата подкрепа на съществуващи организации и институции в двете страни чрез собствените си офиси в София, Силистра и Букурещ. Дейността на Камарата е ориентирана към насърчаване на сътрудничеството между България и Румъния и подпомагане изпълнението на различни трансгранични проекти. BCCBR се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, доставки на нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.

В тази връзка и в съответствие с актуалната международна обстановка, BCCBR реши да започне поредица от събития в 10 различни региона на България, за да представи информация за румънския пазар, общата икономическа ситуация и възможностите, които се откриват пред компаниите от България.

На форума са поканени представители на Румънското посолство в България, , Община Хасково и Областна администрация, предприемачи от региона на Хасково, и партньори на Двустранна търговска камара България - Румъния.